Karmøygeddon 24

In The Woods...' nye gitarist

av yngve

12696085 10153855978581153 413503173 NNår man leser litt på nett, om bandets comeback og ny vokalist, er det ikke stort å finne om denne karen, Corey, eller Kåre Andrè om du vil. Når de fleste trodde bandet skulle hanke inn en av de gamle strengebenderne, falt valget på en relativt ukjent kar, og da må selvsagt Heavymetal.no kjøre på og presentere. Fotnote på at Corey og bandet blir å finne på Blastfest i neste uke er herved skriblet ned.

Fotograf: Martin Litwicki

Jeg har fulgt In The Woods... siden de var snørrunger, fra tiden før, i flere konstellasjoner. Når bandet nå begynte igjen var det forventet at man skulle trekke inn Stein Roger, Bjørn Harstad, kanskje spørre et par andre ringrever, men valget falt på deg. Hva tror du er grunnen? 

"Når jeg først ble dratt inn i ITW-sirkuset, gjorde jeg en god del googling og bildesøk for å prøve å sette alle personer som skulle være med i dagens lineup på plass. Det dukket stadig opp bilder av bandet med Stein Roger, og som lokalmusiker vet jeg at Stein er en utmerket musiker. Jeg har sett han live flere ganger. Bjørn Harstad var et navn som dukket opp etter jeg begynte å øve med Woods

Etter lange samtaler med Kobro fikk jeg informasjonen om at Stein ikke skulle være med i lineup-en, og jeg ville ta hans plass. Hvorfor valget falt på meg, og ikke en annen, er jeg usikker på, men jeg tror en flaske vin, en lang samtale med Kobro og en konsert vi spilte sammen på fjorårets Skvupp-Festival hadde mye å si."

Hvilken fortid har du? Jeg kan ikke si jeg har veldig mye koblet til ditt navn, og jeg pleier å ha en rimelig ok innsikt.

"Jeg er sørlending, Tvedestrand for å være eksakt. 22 år gammel, bodd i Kristiansand i 3 år, og du har sikkert møtt meg på Onkel Aksel et par ganger."

Hm, ok, mulig, og jeg kan ikke skylde på fylla heller :).

Hvordan er ditt forhold til In The Woods...? Når begynte du å like de? Første gang du hørte om de, hørte musikken?

"In The Woods... er et band jeg fikk høre om når jeg flyttet til Kristiansand i 2013. Det er et band som alltid har dukket opp i samtaler med ringrever på diverse pubber og barer rundt om byen. En ganske kul historie; når jeg var i Kristiansand i 2011 og spilte min første konsert på Samsen Kulturhus, var det Janki som introduserte bandet mitt, da visste jeg ikke at han hadde vært med i Woods. For å være ærlig hadde jeg ikke hørt veldig mye musikk før jeg fikk telefonen fra Kobro, da satt jeg med ned og hørte alle skivene i et mørkt rom med hodetelefoner. Og etter det var jeg helt sikker på at dette var et band jeg likte."

Og feelen på første øving? Var det nervepirrende? Eller var det sånn halvskeivt og innrøyka som gjengen jo er? At du fant deg til rette og at det ikke var noe stress?

12688151 10153210118291541 578259285633132107 N"Første øving gikk vi gjennom Yearning Seeds of A new Dimension, noe jeg ikke var forberedt på at all. Den låta jeg hadde satt meg ned å lært deler av var Weeping Willow. Så stressnivået føyk i taket da jeg kom dit. Men jeg lærte låta sånn halvveis, og fikk til en relativt god øving. Det tok litt tid før god følelsen kom, men når den kom så satt alt som støpt. Halvskeivt og innrøyka tror jeg er en god beskrivelse."

In The Woods...@Facebook

Har du øvd inn mange låter? Er det i hovedsak setlisten til livekonsertene du terper? Eller har du grei oversikt på andre sanger i tillegg? Om det skulle oppstå en situasjon der man krever ekstreanummer?

"Vi har satt opp en setlist for de festivalene vi skal spille, så vurderer vi å slenge inn en låt eller to for de headliner jobbene vi har rundt om i Europa. Jeg prøver å høre en del på andre låter som blir nevnt på øving, i tilfellet de skal inn i settet. Med den setlista vi har nå, er det en god blanding av gamle og nye låter, noe alle 5 terper på. Det er noen år siden mange av låtene ble spilt live før, så det er litt arbeid. Vi tar alt sammen, og hvis vi legger til låter, jobber vi godt sammen for å få de inn, og få de perfeksjonert."

Når begynte du å spille gitar? Og hvordan ser inspirasjonslisten ut? Hvem fikk deg til å begynne å spille, kanskje en spesiell sjanger som fenget?

"Jeg tok opp gitaren i 08/09(!) da meg og en kompis, som spilte trommer, fant ut at vi ville lære Appetite For Destruction. Det albumet, det bandet og de musikerne er den største grunnen til at jeg spiller gitar idag, at jeg har den lyden og den følelsen jeg har på strengene. Men jeg skal absolutt ikke glemme Uriah Heep, og albumet Wonderworld. Ett ord for den plata, MASTERPIECE (Vel, der fikk du en stjerne hos meg, Heep ruler! - Yj). Men det var mer blues/rock som formet meg som gitarist. Inspirasjonslista består av personer som Slash, Joe Perry, Rory Gallagher, Jimmy Page, Jeff Beck, den gjengen der."

Har du andre band i tillegg til In The Woods...?

"Jeg har tidligere spilt i Kristiansandsbandet Black Remedy, vi ga ut en EP Off The Rails, før vokalisten sluttet og vi la det på is. Tror det blir den neste istiden, ettersom ingen snakker sammen lenger. Trist, men slik er det. Jeg spilte også 5-6 mnd sammen med Tranqidiots, tidligere Agnosia, der spilte vi to konserter i jula 2015, og jeg valgte å forlate bandet fordi Woods tok litt mer tid en forventet. Ingen sure miner for noe av det. Jeg jobber også på min første egen skive, som jeg snart er ferdig med å skrive."

Og hvordan er ditt engasjement i In The Woods...? Er du fast medlem eller er du ansatt i en periode, at det er et strekk med disse konsertene og skiva i første omgang? Har dere en forståelse her?

"Velkommen til Woods fikk jeg høre. Fast medlemskap tror jeg vil beskrive det best, ettersom jeg ikke er med på dette for penger, og jeg ser ikke på meg selv som en musiker som kan leies ut. Jeg liker å ha et fast følge. Som classic woods kan det være at det dukker opp en utgivelse etter at fullengderen er sluppet, og hvis de vil, bidrar jeg med det jeg har."

Hvilke låte(r) er så favoritten(e)? Det skal jo spilles låter fra alle skivene vil jeg tro, men har du en era/skive som faller bedre i smak enn andre? 

"Jeg falt først for Omnio, for et album! Jeg liker også veldig godt Strange In Stereo, et veldig annerledes album, som fenger. Men akkurat nå er mitt favorittalbum HEart Of The Ages. Angående settlista så vil jeg ikke si for mye, men det er en god miks av nye og gamle låter, som jeg tror fansen virkelig vil like."

Jeg takker og bukker, setter stor pris på at du tar deg tid til å henge her på Heavymetal.no :) Har du noen avsluttende ord, slenger du de her på tampen, om ikke (og ellers) ønsker jeg deg lykke til, både med skive, turnering og det å være en del av medlemsmassen i In The Woods....

"Jeg håper at fansen tar meg godt imot, jeg er ingen Bjørn eller Stein, men jeg jobber hardt for å tilfredsstille alle. 

Lets get this monster rolling; Rock on!"

Tips: Jeg la ut en nyhet på at Prophecy, selskapet som stod bak deler av katalogen til bandet den gang da, slipper samleskiven 'Three Times Seven' på vinyl, og cd, HER er link til artikkelen om du er hypp.