Karmøygeddon 24

Horizon Ablaze, snart skiveklare

av yngve

Horizon EditBandet er like om hjørnet i å slippe nytt album.

Det er Cristoffer Paulshus som tipser oss om dette, han jobber med å promotere bandet, og forhåpentligvis er det en takknemlig jobb - for dette er tøff extremmetal. Få band er så egenartet og tøft som det HA er.

Bandbilde; fotograf: Amund Hestsveen, fotoedit: Jonas C. Kiplesund

Horizon Ablaze@Facebook

Cristoffer: "Horizon Ablaze har skapt musikk i Kristiansand i en lengre årrekke, men har ikke før nå virkelig fått luft under vingene. Med Andre Kvebek fra det legendariske svartmetall-bandet 1349 som vokalist og lyriker, pluss et helt nytt album under armen er bandet klar til å kapre sin plass som Kristiansands representant i norsk metall-historie."

  • Andre Kvébek vokal (ex 1349, From the Vastland, Den Saakaldte, Pantheon I)
  • Stian Ruethemann  gitar
  • Kevin Kvåle trommer (Harm, From the Vastland)

Siden sist jeg meldte inn nyheter på bandet, som vel var i fjor sommer, har de gått fra å være en kvartett til trio. Jeg fikk fatt i et par låter fra det kommende albumet, og er ikke overrasket over at det holder høyt nivå, det har liksom blitt et varemerke for bandet.

Pressemelding: "Gjennom en kombinasjon av den rike atmosfæren fra svartmetall og det eksplosive uttrykket til death-metal har de skapt et uttrykk som er helt unikt. 

For hvert album Horizon Ablaze slipper skapes et helt unikt verk med fokus på kompromissløs låtskriving, og ønsket om å presentere noe norsk metall aldri har hørt før. Med det kommende albumet, The Weight of a Thousand Suns , har de satt seg et mål om å presentere et album sentrert rundt en sterk historie satt i et sonisk landskap av en helt annen karakter enn deres tidligere album. 

Tekstene, skrevet av vokalist Andre Kvebek, sentrerer seg rundt kjernen av den menneskelige psyke, innhyllet i en rekke psykiske lidelser. 

Dette albumet fremstår som et verk inspirert av et tidløst tema som har fascinert mennesket i utallige hundre år. 

Dette albumet redefinerer Horizon Ablaze' musikk og deres liveshow til en reise gjennom menneskets aller innerste tanker og drømmer."