Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Hirax "Immortal Legacy"

av yngve

Tumblr Inline N42vlp O Ul U1qkgnc6Selskap: Steamhammer/SPV

Release. 24.02.14

Denne ble lastet ned litt sent, og siden jeg får såpass mye musikk tilsendt, ble den i tillegg et offer for kø. Men slik er det dessverre.

Hirax kjenner kanskje ikke alle til, men kort fortalt er dette et oldschool amerikansk metalband med cv som strekker seg tilbake til 1984. Metallen er enkel, riffete og naiv. Ikke naiv i negativ forstad, men sammenlignet med mange andre band er Hirax litt smalt, litt røft i kantene. Her regjerer skarpe soloer, energisk ren vokal som går fra en snakkende/skrikende via relativt lyse innspill. Typisk Us-metal med andre ord, men her er det også en dirty undertone, og jeg vil tro det ikke er feil å trekke inn litt eldre Exodus i dette.

Gjester i gitaravdelingen teller Jim Durkin fra Dark Angel, Juan Garcia, kjent fra Agent Steel og Evildead) samt Rocky George fra Suicidal Tendencies). Det kan jo være greie salgspoeng det?

Hirax@Facebook

Vokalist Keaton er veldig fornøyd: "This is our most epic-sounding record to date, sonically powerful and over the top. 14 new raging thrash metal songs that will make you bang your head!!!"

Er dette det du leter etter, eller er du fan og ikke har fått med deg at skiva er ute på markedet, sjekk innom din platebutikk. Jeg koser meg ok med dette, men har andre favoritter i denne gata. Uten at det nødvendigvis er så veldig mange likheter, er Metal Church et band jeg heller fyrer av. Hirax er nok litt hissigere, men...

Greit nok, jeg fikk litt nok etter et par runder, men i sin sjanger er dette kurante saker,

6/10

Tracklist:

 1. Black Smoke 
 2. Hellion Rising 
 3. Victims of the Dead 
 4. Thunder Roar, The Conquest, La Boca de la Bestia - The Mouth of the Beast
 5. Earthshaker 
 6. Tied to the Gallows Pole 
 7. Deceiver 
 8. Immortal Legacy 
 9. S.O.W. (intro) 
 10. Violence of Action 
 11. Atlantis (Journey to Atlantis) 
 12. The World Will Burn