Karmøygeddon 24

Harvest Gulgatha "Altars of Devotion"

av rune stordahl

A2621623339 16Selskap: Nuclear War Now! Productions

Release: 15.03.17

Putrende Death Metal-suppe med grovbrød.

Det er noen skuddår mellom hver gang presseskrivet ikke gjør annet enn å bare gi en relativt nøytral beskrivelse av bandets modus operandi, og med tanke på hvor presist de treffer sammenlignet med mitt eget inntrykk blir jeg å trekke inn en del momenter derfra. Bandet er amerikansk, men utover det er ingen kjapp info om medlemmer tilgjengelig, uten at det spiller noen rolle.

Harvest Gulgatha@Facebook

Bandet har hatt som formål å kreere en mørk form for Death Metal, hvor de har strippet sjangeren for alt unødvendig dilldall og destillert uttrykket ned til hva de mener utgjør dens essens. Og resultatet har altså blitt til Altars of Devotion, et åttespors album som klokker inn på 38 minutter. I praksis betyr det at musikken fremstår som homogen og monoton, uten store variasjoner i hverken tempo, trommetakter eller tonal spennvidde. Det har vært viktig for bandet å kreere et album som holder et jevn og seigt tempo, hvor musikken lurker seg fremover uten å ta noen særlige omveier. Og det har de absolutt klart. Gitarene er nedstemte så det holder, spiller stort sett seige tremoloriff og vandrer sjeldent vekk fra den mørkeste og tjukkeste strengen. Basstrommene dundrer ufortrødent avgårde – i seige tempi de også – og grumsevokalen sloss nesten om de samme frekvensene som bassgitaren i lydbildet.

Hvis det er viktig for deg å kunne kjenne igjen låter etter et par høringer er ikke dette albumet for deg, men er du mer opptatt av musikk som byr på en stemning i retning av myr, jordskjelv og avgrunn kan Harvest Gulgatha være bandet for deg. Det er ikke til å stikke under en stol at det kan bli ensformig i lengden, men soundet er barskt og den jevne duringen fra musikken holder mål. Lyttermessig sett har skiva gått fra tøff via kjedelig til bra greie. Og den funker definitivt best på stereoanlegget.

6,5/10

Tracklist:

  1. A Vision Unleashed 
  2. Unholy Cipher
  3. Transcend the Wrathful
  4. Trance of a Tormented Hymn
  5. Serpentine Path
  6. Necromantic Calling
  7. Ritual of Traditional Sacrifice
  8. Blood of Creation