Karmøygeddon 24

Groundless, tøffe telemarkinger

av yngve

11329898 948577005204191 473394359042950687 NGroundless kom nylig ut med albumet 'Adrenaline', hvor de presenterer metal i en moderne kledning. Strengt tatt lister de også Drammen som ett av stedene medlemsmassen kommer fra, håper jeg ikke tråkka i salaten med overskriften her :). Video var nylig i havn, skiva har hatt litt modningstid, det er på tide på trekke inn bandet for en oljesjekk. Heng deg på...

Og Henrik er vel opprinnelig svensk, eller svorsk. Han besvarte slik det står, jeg ville ikke begynne med korrektur.

Skiva er ute, det har tatt tid, hva har skjedd i tiden siden sist jeg var innom bandet? Det er til info lenge siden ;)

Henrik: "Oh shit, Vad har inte skedd!!?? Ha ha nej nær va det? Efter video och release av Segregation tillbaka i 2009 så spelade vi massa live både Norge och Sverige och gav ut Adrenaline på en Amerikanskt sammlingsskiva. Så blev det stilla, dels før att par bandmedlemmare slutade. Samt at en del privat crap som gorde att inte jag var med i gamet. Men fant tillbaka och hittade ny trummis skrev en massa nytt material som vi fick testa live och da blev det kontrakt. 

Jeg falt ikke heeelt for materialet, men med tanke på de banda som ble brukt som stilforklarende i pressebrevet, er vel ikke det sjokkerende. Hvor vil dere? Hvem vil dere treffe med dette? 

"Med Groundless har alltid grundlaget varit att musikken tar oss framåt och inte vi som framtvingar något, och dærav tror jag ær ganska svårt att sætta oss i ett specielt bås av changer nær albumet ær skrivet øver så lång tid som detta ær. 

Hvor vi vill – Ær ju att nå ut till folk och få ut och spille mest møjligt, att dela det vi lagt ned i detta album. Och de vi prøvar att nå ær ingen spesifik utan de som tycker det ær fett tycker det ær fett! De som inte gillar det.... too bad (in the words of Anselmo, walk on home boy...;))
Men folk som hør oss live hør ganske mycket av referrenser. Det jag har hørt ær b.l.a In flames, Pantera, Iron Maiden. Korn, RATM, Avanged Sevenfold etc... Tror mig, ær mega glad før alla de men ser kanske inte så mycket likheter med flera av dom.. Men de ær ju helt klart något som man har lyssnat/lyssnar på genom åren så klart har det færgat av sig."

Groundless@Facebook

Det jeg hørte var et band som var tøffere enn det produksjonen klarte å formidle. Var det bevisst? Å legge et røft innhold under en tilgjengelig og litt snill produksjon? Tenker dere bevisst i forhold til dette?

"Både ja och nej. Vi ær ju varit ett ganska kaxigt band en smula attidyd..;). Och en av sakerna vi alla va eniga om nær vi satte oss ned med vår producent att vi ville skapa någon eget och inte efterlikna (mycket som kommer ut om dagen låter vældigt like). 

Vi fant fram till något som vi ær vældigt bekvæma med, och fram før allt en lyd bild som ger oss stora utvecklingsmøjligheter på neste plate."

Og hva er inspirasjonen musikalsk? Jeg kjenner litt lite til Linkin Park og de andre greiens som ble nevnt, men hørte faktisk litt Audrey Horne i et par av låtene.

"Ohhhhh Fuck den ær svår.. vi har ju alla olika musikkalsk bak oss. Ex trummis kommer fra Black metal etc. mens ett par andra och dær Groundless vid uppstart kommer fra i grunge. Jag personligen har stort spann i vad jag lyssnar på och finner inspiration.. Några favoritter ær Pantera, Seplutura, RATM, Lynyrd Skynyrd, Slipknot och Stone Soure.

Men kult med Audrey Horn, Gillar det!!!!:)"

Det har skjedd mye med Groundless, årene har gått unna, lite har skjedd, hva gjorde at det nå løsnet? At skiva ble en realitet?

"Ha ha ha familjer har skedd, vi ær fan inte 20 længre ;).

Æntligen har det kommit ett platesellskap som inte erbjuder crappy deals som vi var bekvæma att skriva kontrakt med! Har haft en handull kontrakt erbjudanden genom åren men inte någon vi ønskade."

Hvor går veien videre? Hva ser dere for dere som en optimal framtid for bandet? La oss leke med det neste året som tenkt situasjon, hva kunne dere ønske stod notert på kalenderen? 

"Vi har ju fått oss en vældigt duktig och drivade manager (Ane) som har massa bra planer på G och en hel del fet saker som vi inte kan sæga før mycket om ænnu.....

Men opitmalt vore ju att få en turne hemma vidare en tur ut Europa avsluta turne i London och direkt in i studio før album nr 2 lagom redo release i april før festival sommaren 2016. hmmmmmmmm :)."

Jeg mener å huske at Groundless var et kristent band, eller ihvertfall at noen av bestanddelene i bandet hadde noe å melde fra denne banehalvdelen. Stemmer det? For litt av lyrikken har hint mot noe slikt.

1436828366163 Frontkvadrat"Ha ha ha Have you been smoking cr***. HEEEEELLLLLL NOOOOOO. Ær några texter som handlar om religion, Men inte riktat mot någon speciell eller verst possitivt."

Der bomma jeg gitt :) Men som straff fikk jeg spørsmål om jeg har røyka crack og et banneord, men det må man tåle i slike tøffe settinger :).

Og det er åpenbart at tekstene også sikter mot det dere mener er samfunnets bånnslam, rasisme blant annet. Er dere engasjerte i politikk? Eller delaktig i å fronte kampanjer mot driten?

"Texterna skrivs av vokalisten, meg, ær mine meningar på saker och ting och inte nødvendigtvis allas mening i bandet.

Rasime, extremisme ær b.l.a något jag personligen inte står før och som jag skrivet texter om. Ær ikke speciellt engasjert i politikk eller delaktiga i några kampanjer utan skriver som det ær ur min synvinkel. Om det kan proviser fram lite reaktioner till att folk vaknar till... Perfekt!

Vi har 1 eller 2 låtar som handlar om detta på skivan men ær inte delaktiga i kampanjer elle något sådant."

'Adrenaline', tittelen, hva vil dere si med den? Jeg hører litt adhd i enkelte av låtene, ellers er det ikke voldsomt mye musikalsk som får meg til å tenke adrenalin. 

"Adrenaline blev namnet som vi tycker passar bra. Nej helt enig i att musikken inte ær helt adrenaline hela tiden, men hel het med texterna så på ett vis passar det det vældigt bra med namnet. Och Adrenaline ær ett av orden som återkommit i sammanhang med våra live giggs. , and there it was."

Les anmeldelsen av 'Adrenaline' HER.

Crime Records, dette Skiensbaserte selskapet, hva er storyen på koblingen til Groundless?

"CEO Martin hørte oss live ett par ganger samt fick vår gammla EP, och ca ett år efter att jag flyttat fra Skien till Drammen (Ca ett år efter jag træffade Martin førsta gången) fick jag en tlf och erbjudande av kontrakt på Crime Records."

Og har dere en kontrakt som tilsier at dere må belage dere på høy egeninnsats? Som jo er veldig vanlig i dag.

"Non of your M...... F..... buisness.. Ha ha ha Nej dealen vi har med Crime ær något som vi i Groundless ær vældigt nøjda med. Sjævklart går vi in med e summa, men Crime har varit givmilda tillbaka.

Før att sætta det på spissen så sopar detta kontraktet banan med de kontrakt erbjudanden vi har fått fra staterna och UK. Och om vi ser till vænner som i senare tid har fått platekontrakt, så ær vi vældigt happy med denna!"

Jeg takker masse for at dere stoppet innom Heavymetal.no, setter stor pris på det! Har dere noen å piske virtuelt? Noen å sende digitale roser til? Her er stedet uten begrensninger, hverken når det gjelder plass eller ordbruk. Eller, så lenge norsk lov følges seffers :)

"Vi må ju tacka før att återigen hamna på HM`s sina vægger och hoppas folk gillar plata. (æven om du ær skeptiskt Yngve ;) Oh och kolla in vår video till låten Waste of Space.

Stort tack till alla involverade, Crime Records, Producent Crille Børjars och Co producent/mix och master Marco Angioni (Death Island studios) Manager Ane Ose och mange mange flere!!

See you on the road MFèrs!!! ;)."