Gone Rogue, norsk melodiøs hardrock

av yngve

Front SquareKvintetten spiller melodic hardrock med edge, det var ihvertfall det jeg ble enig med meg selv om når anmeldelsen av 'Home' ble skrevet. Jeg fikk fatt i gitarist Erkki Morten Klami for å snoke litt og få svar på noen spørsmål. De debuterer på Heavymetal.no med dette intervjuet, det betyr at de får navnet sitt ut til flere. Spre om du liker greia.

Ps! Bandet spiller på Raumarock 1. august.

Dette var, om jeg ikke totalt dummer meg ut, et nytt bekjentskap. Stemmer det? At dere ikke har vært innom Heavymetal.no?

"Det stemmer! Bandet har ikke hatt noe med Heavymetal.no å gjøre før, så da var det vel kanskje på tide? Selv har jeg har snoket rundt på siden og lest noen anmeldelser i tide og utide."

Jeg er jo glad i melodiøs hardrock, og selv om låtene kanskje ikke festet seg veldig godt, var skiva hørt under ett kurante saker. Hvordan tenker dere selv? Er dere ute etter å okkupere singellister eller er albumtankegangen det som styrer?

"Som låtskriver tenker jeg først og fremst på hva jeg liker og synes er interessant selv. For meg er dét viktigere enn å endre og justere på sangene for å følge en spesifikk trend eller for å nå et bredere publikum. Angående singellisten eller albumtankegangen heller jeg mer mot å lage et helhetlig album enn å ha én hit. Det skal sies at Home for meg føles ganske sporadisk da sangene ble til i forskjellige tidsperioder, men dette fungerer forhåpentligvis til vår fordel da jeg synes at albumet er ganske variert."

Og så må vi jo få litt info på dere. Hvor er dere fra?

Oggislide2

"Bandet består av Oddgeir Søvik (vokal), Raymond Grøvdal Hansen (gitar), Anders Henriksen (bass), Ole Christian Gridset (trommer) og meg (Erkki Morten Klami, gitar). Oddgeir, Ole Christian, Raymond og jeg er opprinnelig fra Rauma i Møre og Romsdal og bassisten vår, Anders, er fra Bærum."

Gone Rogue@Facebook

Hva har dere gjort før dette? Om noe? 

"Vi ga ut EP´en Essence of Absence ganske lydløst i slutten av desember 2010. Denne kommer tilbake digitalt om litt da vi har byttet digital distributør. Før det har vi bare gjort en del demoer."

Og lineup-en, den er stabil? Har det vært utskiftninger?

Rayslide

Dagens lineup er stabil, og har vært det siden sent 2008/tidlig 2009. Det er vel ganske stabilt i rockeverdenen?"

Medlemmene; hvordan ser fortiden ut? Hvilke band har dere vært med i før Gone Rogue?

"Oddgeir, Ole Christian og jeg spilte i det lokale rockebandet Eco-band før det ble oppløst i 2008. Oddgeir er også den mest aktive av oss og spiller i 80-talls coverbandet Pornflakes og Hand of Doom, som er et Black Sabbath tributeband. Raymond var med i swing-ska-bandet Smooth Daddies som gjorde det ganske bra i fylket når de var aktive."

Bandnavnet avslører ikke nødvendigvis hva vi har i vente, foruten at det garantert ikke var extrem metal :). Får vi en innføring i hvorfor dere plukket akkurat dette navnet?

"Så veldig ekstreme er vi vel kanskje ikke. Apropos bandnavnet, så valgte Raymond og jeg det da det dukket opp i en dialog i spillet Mass Effect. Det er et kjent engelsk uttrykk som betyr at en er uavhengig, eller tar ting i egne hender. Vi syntes det passet bra med tanke på musikken, men lite visste vi at det norske folk hadde store problemer med å skrive og uttale navnet riktig!"

Dere er melodiøse og rocka, men har i tillegg en del relativt harde kanter. Hva ligger til grunn for inspirasjon? Er det et band som deler den musikalske plattformen, eller er Gone Rogue et resultat av medlemmer som liker forskjellige ting og som farger det ferdige resultatet? Erkkislide2

"Som i de fleste band er det mange forskjellige innflytelser i sving, og vi liker forskjellige ting. Det er vel kanskje ikke ett spesielt band som har vært hovedinspirasjon til plata, men innenfor rock og metallsjangeren kan vel Pain of alvation, Mercenary, Karnivool, TesseracT og flere nevnes for min egen del, selv om vi ikke høres noe ut som dem." Mercenary....mmmm.

Spiller dere mye? Og er det lett å få jobber synes dere? 

"Da vi er litt geografisk utfordret spiller vi ikke like ofte som jeg skulle ønsket, men det er noe vi har lyst å gjøre noe med! Å få spillejobber går som regel greit bare man er frampå nok, og man har en grei dialog med arrangøren."

Jeg er sikker på at flere enn meg har fått skiva tilsendt, hva sier anmeldelsene så langt?

"Skiva har blitt sendt et par plasser, men har faktisk ikke fått noen respons enda, venter i spenning!"

Skiva kom som privatrelease, var det noen gang selskaper i horisonten? Eller er det å slippe selv en del av planen? Mange band ser jo dette som en ok løsning heller enn å stresse rundt med selskaper.

Klamislidebad

"Vi har ingen selskaper på hånden akkurat nå, foruten de som fikser digital distribueringen. Å slippe albumet selv var planen denne gangen, men vi får se hva vi finner på til neste skive. Nå har jeg personlig ikke hatt noen erfaring med slike selskaper, så hvor mye mer eller mindre stress det er, kan jeg ikke svare på. Jeg kan garantere at det er en del stress med å gi ut plate selv også :)."

Jepp, vet har gjort begge deler selv. Porto killed the artist var vel greia jeg opplevde - før filer over nett ble standarden.

Og skiva fås kjøpt både fysisk og digitalt vil jeg tro? Hvor?

"Albumet er tilgjengelig på de fleste digitale plattformene som iTunes , Amazon, Spotify, Wimp , osv. Vi skal også legge det ut på Bandcamp om et par uker for de som er kresne på digital nedlasting. Fysiske kopier kan man få tak i enten på konsert, eller ved å kontakte bandet. Vi jobber med at man kan bestille fra hjemmesiden , forhåpentligvis er det oppe og går om ikke så altfor lenge."

Nå synes jeg utgivelsen gjorde seg bra, og jeg må si jeg søkte litt etter en plateselskap-logo :) Men samtidig var det noe som holdt igjen, det ser litt pent og pyntelig ut. Ligger det noen tanke bak valget av cover og layout? Står dere bak dette selv eller var det innleid hjelp bak det hele? 

Chriss Slide1

"Tusen takk for det! Coveret er designet av Raymond, som også designet coveret på EP´en vår. Vi ville ha en litt mer renere stil da det forrige coveret var veldig grungy. Det er også en stor kontrast mellom den renere stilen og de mørke bildene på forsiden. Tanken var at bak fasaden er ting ikke alltid som det ser ut til."

Andre band i Norges land dere digger og som må trekkes fram? Fra lokalmiljøet for eksempel?

"Fra lokalmiljøet eller fylket kan vi trekke frem Drusar og Josah som er gode rock- og pop-rockband. De andre bandene vi hører på fra Norge er vel såpass store at de ikke trenger å blir trukket fram? ;) Men jeg nevner blant annet Pagans Mind, Circus Maximus og Shining."

Jeg digger at dere tar dere tid til å svare, tusen takk! Om det er noe dere vil si, noe jeg har glemt å ta for meg, her er en glimrende anledning til å blåse ut alt, både negativt og positivt.

"Først og fremst tusen takk for intervjuet og for at du anmelder plata vår, store saker for small timers som oss! Håper folk vil sjekke ut plata vår, og fortsett med det gode arbeidet, Yngve!"

Will do :) Og her er alle like store, så lenge skiva blir tilsendt og folk takler litt ventetid er det ingen forskjellbehandling ;)

Jeg fant hele albumet på Youtube, lagt ut av bandet selv: