Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Fiender av staten...

av yngve

The Cult Of Destiny 20

Bilde, fotograf: Ukjent

Sekstetten kom med sitt nye album for et par uker siden, og kommende fredag kjører de slippfest i Oslo hvor det også er klart for release av albumet i kassettform. Musikken er klassisk metal, verken mer eller mindre, som jeg påpekte i anmeldelsen du leser på forsiden nå, og for å ta unna spørsmålene mine fikk man vokalist Eddie på motsatt side av det virtuelle bordet.

The Cult Of Destiny@Facebook

Da var det klart for nytt album, som har vært ute i noen dager, gratulerer!  Hva har tilbakemeldingene vært så langt? Har det truffet bra og nådd sitt publikum?  Hva har tilbakemeldingene vært så langt? Har det truffet bra og nådd sitt publikum?

"Vi har fått så langt meget gode tilbakemeldinger på albumet. De fleste mener vi nå har klart å finne vårt sound, og det er vi helt enig i."

Det er jo på en måte litt tidsriktig å spille klassisk metal igjen, men det dere driver på er faktisk litt på sidelinjen allikevel. Hva slags band/artister har inspirert dere til å havne her?

"Vel, som jeg har sagt fra jeg begynte prosjektet; da jeg vokste opp på 80-tallet var det ikke noe som het power, death,speed doom osv.,  da het alt heavy metal. På Sky Channel gikk det et musikkprogram som het Monsters Of Rock. Her kunne man nyte Only Lonely av Bon Jovi i samme program som man kunne nyte Nightmare av Venom :). Dette har jeg lagt til grunn, og alt innafor funker.

Når dette er sagt har vi vel havnet på en slags Maiden-, Priest-, Manowar- og Accept-pakke, som vi føler oss fortrolig med."

Og du er jo rocker på din hals Eddie, jeg visste ikke at du kom til å fronte et metalband om du hadde spurt for noen år siden :). Hvordan er ditt forhold til metal? Og hva var de typiske skivene/banda du likte innen den hardere musikken når du vokste opp?

"Jeg har alltid vært fasinert av det teateret som heavy metal førte med seg fra sin opprinnelse. For meg som barn var det ikke vanskelig å etablere en kjærlighet til band som Kiss og Iron Maiden. Men etter hvert som tiden gikk ble jeg sykelig opptatt av allsangsfaktoren. Denne har jeg tatt med meg både inn i Carburetors, Chrome Division og nå Cult Of Destiny. Om jeg skal være nødt til å trekke frem noen album som har satt spor må det bli The Number Of The Beast, Dynasty og Bark At The Moon."

The Cult Of Destiny 22

Hva er egne tanker på utviklingen fra det forrige materialet til dette nye? Har det skjedd noen endringer som har vært bevisste? Eller er det kun et resultat av en naturlig prosess?

"Igjen må vi tilbake til Iron Maiden og en dose Manowar; det første albumet fra The Cult Of Destiny var 100% basert på den bibelske fortellingen om Armageddon end of days. Nå har vi flyttet oss litt frem i historien, vi har kommet frem til hvor mennesket og samfunnet etter hvert tar et oppgjør med de geistlige (kirken og dens etablerte forståelse av verden). Hele dette albumet er basert på tekster fra sen middelalder og opplysningstiden. Eneste unntaket er The Reaper, den skulle egentlig vente, men jeg klarte ikke å holde den tilbake da jeg syns låten ble så utrolig kul. Det er heller ingen hemmelighet at neste album vil ta for seg tiden rundt alle de store revolusjonene :)"

Lyttet ikke på filene/låtene så mye med tekster i fokus, men kult å vite hva som ligger bak.

Det er en flott gjeng musikere som backer deg opp, men det er samtidig ganske disiplinert dette, det er ikke overspill eller spotlightkids. Det likte jeg, at man hadde tøylene til å kunne holde stilen. Hvordan fikk du med deg gjengen her? Det er for meg ikke nødvendigvis en gjeng som jeg forbinder med slik stil, foruten Karlsen kanskje. 

"Det første vi gjorde var å prate igjennom hva dette prosjektet skal være. Som jeg sier, vi skal ha et glimt i øyet når vi gjør dette, men vi skal ikke go a full Steal panther." Puh, takk for det!!! " Disse guttene forsto referansene med engang, så her har vi vært på samme bølgelengde hele veien.

Som jeg sier, liker du rock og metal, liker du The Cult Of Destiny, ellers er du 100% historie løs :)."

Det kommer kassett, og den digitale er ute, er det planlagt flere formater?

"Ja, den skal også ut på vinyl. Men som mange har fått erfart den senere tiden tar dette lang tid og er svært kostbart."

Og konserten den 16, hva kommer folk til å få servert om de kommer?

"Vi skal gi dere et 100% prosent show med like mye fokus på det visuelle som på lyd. Hele ideen er at du skal få utallige dette har jeg hørt før-opplevelser, og at du skal kunne synge med på 2. refreng i hver eneste låt...."

Noen ord om produksjonsbiten? Hvor spilte dere inn? Og hadde dere noen referanser med dere? I så fall, hvilke skiver/band? Og ble resultatet som forventet, eller annerledes enn planlagt? 

"Skiva er spilt inn i 2 ulike studioer, noe hos Laidback i Oslo, men mesteparten er gjort i Badabing Studio i Horten. Her jobber Robert Hauge, som også har co-produsert skiva. Robert er også en heavyrocker fra 80-tallet og forstår alt jeg ønsker. Det skal legges til at jeg og Robert nå har jobbet sammen i 15 år på ulike prosjekter."

Er det selskaper på trappene? Har noen vist interesse? Jeg ser jo kassettslippet, men utover det?

"Ha-ha-ha, har ikke hørt en drit :)."

Og av en eller annen grunn har jeg ikke fått oppdateringene fra Carb, og trodde det var stille rundt dere nå, men ser jo at det vanker ny singel og skive, og konserter, haha. Hvordan står det til der? Like full pupp som vanlig?

"Det kommer ny single på nyttårsaften, skiva kommer i januar, releaseparty på Rockefeller den 20. januar og vi feirer 20 år :)"

The Cult Of Destiny, navnet, hvorfor ble dette valget? Kun fordi det var litt metal? Eller ligger det noe dypere bak?

"Det var en åpenbaring jeg fikk i det jeg satt og hørte på mine gamle 80-talls helter. Du må jo være enig at dette høres ut som et band navn fra the 80s."

Konserten finner sted på John Dee på fredag, supportband er Bloodcargo og Stan Sylvander.

Link til arrangementet på Facebook