Karmøygeddon 24

Festival Kick Off (Oslo 28.03.14)

av yngve

3611 842975375720056 925739270 NI morgen smeller det på Rockefeller, da presenterer tre av Norges harde festivalalternativer sine programmer, samt at tre band skal underholde fra scenen. Jeg har fått Jarle Kvåle@Tons Of Rock, en av arrangørene, i tale, her er alt du trenger å vite om morgendagens arrangement.

Tons Of Rock har vi nevnt før her på Heavymetal.no, og det ser ut til at folk snapper opp infoen med positivt fortegn. Får dere tilbakemeldinger på at dere gjør noe riktig? At det kan se ut som om dette er et prosjekt som omfavnes og kan gå i pluss/gå seg til

Responsen har vært fantastisk. Det virker som folk har savnet en ren rock/metall festival i Norge. Det har vært et veldig engasjement på sosiale medier, i bransjen og ikke minst lokalt i Østfold. Vi ønsker å bygge en solid festival som skal være et samlingspunkt for den tyngre musikken i Norge. Alt fra klassisk rock til beinhard metall. Tons of Rock ligger jo også i helt fantastiske omgivelser på Fredriksten festning i Halden. Dette er en av de absolutt vakreste og mest majestetiske stedene i Norge, så det å få arrangere festival her blir fantastisk. Det blir 3 scener, stor festivalcamp 2 min fra scenene, massevis av boder med mat, drikke, klær etc, og så ligger jo Halden sentrum bare en 10 min rusletur fra festningen.

I morgen, fredag, er det Kick Off på Rockefeller, hvordan kom dere på denne ideen? Var det MH som kjørte igang det hele?

"Vi ønsket å samlet presentere noen av de viktigste festivalen vi har for heavy musikk i Norge. Så vi snakket med Inferno og Karmøygeddon om å gjøre et felles kick off. Begge var veldig positive, og vi fikk med oss Metal Hammer Norway til å lage en skikkelig festkveld for å markere at festival sesongen er rett rundt hjørnet. Vi jobber godt sammen med disse festivalen som hver for seg har en sterk profil. Begge disse festivalene har et veldig godt rykte på seg, og leverer varene år etter år. Kick off kvelden er en fin sjanse for å samles og å vise det levende mangfoldet av artister og festivaler i Norge."

Vil dere presentere noen nye artister som ikke er kjent ennå? Det ble jo annonsert en extra dag nylig, og kanskje er noen av disse spart til presentasjonen på fredag?

"Vi slipper muligens et band på kick offen, ellers er det flere band rett rundt hjørnet. Majoriteten av programmet vårt er satt, og vi har flere fine slipp klare, samt har et par siste spotter som vi vurderer. Interessen rundt å spille på Tons of Rock har vært helt enorm. Vi er blitt kontaktet av hundrevis av band , alt fra store internasjonale navn til ukjente demo band. Det er mange band som vi gjerne skulle tatt med, men vi har ikke flere spotter :)." 

Har du noe forhold til de tre banda som skal spille på kick offet? Jeg vet In Solitude skal spille på Tons Of Rock, men de andre?

"Shining er jo et av Norges desidert mest spennende band, og er alltid en opplevelse live. Nå reiser de jo på en omfattende USA turne i neste uke, så formen er nok spisset. Nekromantheon har jo tatt Norge med storm de siste årene, og konserten på fredag blir en av årets sjeldne sjanser å se dem live, da fokuset ligger på Obliteration i år for denne Kolbotn klanen. In Solitude er stjerneskuddet fra Sverige og et skambra band som jeg har digga en stund nå. Jeg har ikke sette dem live før, og gler meg stort til dette på fredag."

Tror du dere og de to andre festivalene samt de tre liveinnslagene har stor nok interesse til å fylle Rockefeller?

"Å fylle Rockefeller er ikke et mål på en slik kveld. Vi håper på godt oppmøte, og at det blir en real festkveld med knall konserter, spille fet musikk mellom banda, og en heidundrendes festkveld for publikum, band og bransje."

Får vi detaljene?

Sted: Rockefeller Oslo
Dato: Fredag 28. Mars
Alder: 18 år
Pris: 250,- kr + bill.avgift.
Tid: Dørene åpner kl 20.

Metal Hammer Norway vorspiel på kjøkkenet på Rockefeller fra kl.18.00."

Arrangementet på Facebook

Og hva var grunnen til at Oslo ble valgt? Er det her det er vanskeligst å trekke folk fra? Da tenker jeg kanskje mest på dere og Karmøygeddon, for Inferno har vel ikke det store problemene med å hanke inn publikum fra hovedstaden ;)

"Det var mest av praktiske grunner. Vi bruker Rockefeller må mange arrangement gjennom året, og det er strålende venue for produksjon, publikum og vor-/nachspiel som hører med på en slik kveld."

1959315 10152147301713673 763078053 NNoen jeg snakker med er imponert over lineup, og at noen tør å satse såpass første året. Dere er ikke redde for å gå ut for høyt?


"Vi har et gjennomtenkt budsjett som vi holder oss til. Vi er ekstremt fornøyd med lineup-en, og det har klaffet bedre enn vi turte å håpe på første året. Målet vårt er ikke å bli størst mulig med en gang, men å bygge noe varig og solid. Vi har lagt ned enormt med arbeid i bookinga, og er veldig fornøyd med det resultatet vi har fått. Det virker som folk setter pris på bredden og mangfoldet vi presenterer, og det er selvsagt veldig hyggelig å høre."

Tusen takk for tiden din! Og for de som ikke har bestemt seg eller som akkurat nå fikk vite om Kick Off-et, hva vil du si til de for å friste de til å stille?

"3 latterlig fete band, en suveren venue, masse bra folk, god stemning, og flotte tilbud på festival billetter som man kun får kjøpe på Rockefeller denne kvelden. Da er det bare å flytte tacoen og gullrekka til lørdagen, og ta turen på Rockefeller fredag."