Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Fatal Embrace "Operation Genocide"

av steinar selstø

Fatal Embrace 19Selskap: Iron Shield

Release: 27.09.19

Tyskerne leverer høyst respektabelt på sin sjette skive.

Ripping The Sky er en intro uten den helt store effekten, men det betyr fint lite når Betray Your Heroes er i gang og man får stilsikker thrash som sitter umiddelbart. En av de ypperste egenskapene ved skiva, som viser seg allerede ved første låt på første lytt, er hvor fengende den er. Rockefoten får kjørt seg jevnt og trutt, og det frister virkelig å oppleve bandet live en gang i framtida.

Fatal Embrace@www

Uttrykket er ikke det mest ekstreme hva thrash angår. Tempoet er ofte moderat, og gutta fråder aldri om munnen. Låtene er først og fremst hardtslående. Sodom er en kurant pekepinn, og da selvsagt ikke de gamle Sodom-skivene som er langt råere enn bandet er i disse dager. Testament kan definitivt også nevnes. Det er noe av den samme massiviteten og tyngden på denne skiva som kjennetegner de to nevnte banda. Ta med noen utilslørte Slayer-inspirerte riff, og du har noen av de viktigste inspirasjonskildene for Operation Genocide.

Så veldig mye mer enn summen av heltene sine er strengt tatt ikke Fatal Embrace på denne skiva. De bidrar ikke med noe nytt, men de kommer med et pent knippe gode låter og et album der man ikke får følelsen av å serveres samme låt gang etter gang. Operation Genocide er dermed et godt thrashalternativ, verken mer eller mindre. 

6,5/10

Tracklist:

 1. Ripping the Sky
 2. Betray Your Heroes
 3. Skinned to Be Alive
 4. Your Spiritual Quest
 5. Let the Evil Flow
 6. Depravity
 7. Criminal Scum
 8. The Soulcrusher
 9. Forevermore
 10. Spawn of Plagues
 11. Metal Thrashing Mad