Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Excalion "Once Upon A Time"

av yngve

Excalion 23Selskap: Scarlet Records

Release: 24.03.23

Finnene her har jeg likt før. Pompøst og bra.

Excalion@www

Dette er et steg opp fra sist skive, Emotions fra 2019. Her på Once Upon A Time leker de seg i nabolaget der Leverage var på Colossus befant seg. Tungt, pompøst, flere bra låter og bra produksjon. 

Tyngden de framviser på flere av låtene er etter min mening det som veldig ofte er vinneren, og hvor vokalen også drar mye av lasset. Bra power, akkurat den balansen jeg klarer selv før det vipper over i å bli for søtt eller kjedelig. 

Det er noe kløktig over hvordan de skriver låtene, for slik jeg opplever det klarer de å holde meg som lytter greit fokusert gjennom hele spilletiden. Bandet har hatt noen endringer i lineupen siden mitt favorittslipp herfra, Waterlines, men nå på denne nye synes jeg de har funnet tilbake til litt av den formen de hadde den gang.

Referanser er litt vanskelig, men hører man på åpningen Radiant Halo kjenner ihvertfall jeg et drag til Savatage type Edge Of Rain-æraen. Og litt Conception kanskje? Mer power enn prog hos våre naboer, men det er samtidig et element jeg savner hos mange, dette tilgjengelige som gjør sangene akkurat passe nynnbare uten å bli for mye.

7,5/10

Tracklist:

 1. Keitele
 2. Resolution
 3. Soulbound
 4. Words Cannot Heal
 5. Amuse Me
 6. Once upon a Time
 7. I Am I
 8. When a Moment Turns into a Lifetime
 9. Radiant Halo
 10. Eternals
 11. Band of Brothers