Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Død, fordervelse, lys og glede

av yngve

Sverm BikldeSverm, som kom ut med ep for litt siden (Death Horse), elsker å spille live. Det er konsertbiten de lever for. De gjør det bra på radio og opplever greit med medvind for tiden - det fordrer selvsagt til en prat. Være med inn og sjekk hva bandet hadde å si til Heavymetal.no.

Dere er ute med fersk ep, Death Horse. Hva har dere oppnådd med denne så langt? Jeg vet radiobiten er i gang?

"Vi har vært heldig å få presentere den nye EP'en live i Bergen ved to anledninger til nå, med massive tilbakemeldinger. Dette er absolutt en av de bedre bitene med å slippe nytt materiale. Radiobiten kom ganske snart etter release, vi har blant annet blitt listet på Radio Rock og blir spilt på p3 om dagen, så radiobiten så langt har vert veldig positiv."

Dette er jo musikk som skriker konsert, skriker etter å bli framført live. Er det slik dere også ser greia? At en utgivelse kun er musikk fanget på tape for å lære folk å kjenne låtene i forkant av en gig? Eller ser dere studiodele som likeverdig?


"Vi legger ingenting i mellom. Vi elsker å spille musikk live, det er det vi gjør dette for. Men ikke alle har muligheten til å oppleve det, og da er det ekstremt viktig at det vi kan gi de av utgivelser, er ekstremt bra og gjenspeiler energien vi tar med oss live. Med andre ord, vi legger en enorm mengde arbeid ned på begge fronter."

Bergen? Og hvordan er scenen for slik musikk der oppe for tiden?

"Bergen har et veldig bra og bredt miljø for alle typer musikk. Scenen for råkkemusikk holder mål og vel så det. Alltid fett å spille på hjemmebane."10152416 296939933788162 1334863011 NBergen er jo kjent for sine extreme band og for å ha en del innavl :). Er det slik i miljøet til Sverm også? At dere er med i andre grupper i tillegg?"Sverm består av medlemmer fra alle kanter av landet (Bergen, Stavanger, Trondheim og Mandal). Vi fokuserer bare på Sverm. Ingen innavl å finne her."

Sverm@Facebook

Hvordan kom dere på å danne bandet? Biografien på Facebook gjorde meg ikke veldig klok, og jeg trenger fakta og detaljer for å kunne kjøre research ;) Er dere hemmelighetsfulle med vilje?

"Dannelsen av Sverm var en prosess. vi møttes på lyd og musikk produksjon. Ingenting ble offisielt før vi visste hva vi ville og at alle var på samme side i boken."

Sverm er et fett navn, det forteller at musikken kommer mot deg og trolig ikke etterlater lys og glede. Men er dere selv slik? Er budskapet/imaget til Sverm gledelig eller brutalt? Hva vil dere, om noe, foruten å spille hard musikk?

"Takk for det, vi er naturligvis også fornøyd med navnet. Vi legger alle kortene på bordet i musikken vår og prøver å få med alle aspekter av oss selv. Død og fordervelse så vel som lys og glede. Når vi vil at musikken vår skal reise seg å slå deg i trynet, mener vi det på den gode måten. "

Loyal Blood, det er et lokalt selskap, ikke sant? Hvordan kom dere i kontakt med de? Ble dere oppsøkt eller ringte dere på dørklokka helt til de åpnet? :) De må jo ha sett et potensial, for med artister som Blood Command på listen er det vel ikke et selskap som kaster bort tiden sin med kopier og halvræva band."Ja, det er et lokalt selskap. Vi passet på at de fikk høre musikken vår og resten tok hånd om seg selv. Det er ekstremt fett å få være på den listen, Loyal Blood er bare kvalitet."

Blood Command er faktisk et band som ikke er helt ulikt noe av det dere i Sverm kjører på med. Er dere enige?

"Blood Command er et bra band, og et av de fremste råkkebandene fra Bergen, det er vanskelig å ikke la seg inspirere av dem. Vi er glade for å kunne bli sammenlignet med dem, men vi er ikke ute etter å ligne på noen."

Hva slags inspirasjoner ligger til grunn for Sverm? Og er det like mye livsstil og image som danner grunnlaget? Mange band i dette landskapet har jo mye image og stil i bånn."Vi lar oss inspirere av alt som er bra, uavhengig av sjanger. Både musikken og imaget vårt er en projeksjon av oss selv, vi lar oss selv være grunnlag for stil og image, ikke omvendt. Riffmaskinene i Sverm sitter like fint å fist-pumper til avici som vi sitter og headbanger til dømetall, noe som vises igjen på de catchy partiene."

1235244 300022066813282 1545661763 NHvordan har dere blitt tatt imot? Anmeldelser? Konserter? Og vektlegger dere media eller er folket det som teller? Det er vel uansett en symbiose, for bra anmeldelser og mye mediefokus vil jo trigge flere til å sjekke ut band."Vi har fått veldig bra mottakelse fra både anmeldelser og publikum. Vi var på Pyros liste over de mest lovende bandene i 2013, og forrige EP dro inn 8/10 i Skrikzine . Vi har spilt en del konserter rundt om i landet, vi hadde bl.a. en oppvarmingsjobb for Satyricon Byscenen i Haugesund. Det er ingen hemmelighet at gode anmeldelser åpner dører for et videre publikum, så det er klart at det er viktig for oss. Men vi lager musikk for alle som vil høre det, og setter pris på alle tilbakemeldinger."

Jeg kommenterte at produksjonen var veldig bra, gjorde dere alt selv? Jeg fikk kun filer, så jeg vet nada egentlig. Hadde dere for eksempel en referanseskive som hjelpemiddel?

"Ja, produksjonen er prima! Vi spilte inn Death Horse i Bergen Lydstudio med stjerneduoen Dag Erik Nygård (lydtekniker) og Yngve Andersen (produsent)."

Les anmeldelsen her

Hva skjer i neste omgang? Er det hendelser eller andre spennende saker som inkluderer Sverm framover? Vil vi for eksempel se dere på festivaler til sommeren? Kommer det en fullengder? 


"Sommeren vår er enda åpen, uten noen fast datoer enda, men vi ser frem til å få spilt så mye vi kan nå som EP'en er ute, festivaler er selvfølgelig noe vi vil gjøre. I mellomtiden jobber vi alltid med nytt materiale til en eventuell neste utgivelse. Og det kommer til å bli bra, det er alt vi kan si."