C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Course Of Fate "Somnium"

av yngve

Course Of Fate 23 (1)Selskap: ROAR! Rock Of Angels Records

Release: 25.08.23

Smooth progmetal velter ut av høyttalerne.

Course Of Fate@Facebook

En ting er sikkert, treffer dette rett publikum er det innertier. For meg som kanskje synes det blir litt snilt og litt for powerprog, er det litt å gå på. Men man anmelder og lytter gjerne også noe objektivt, og jeg kan ikke, etter flere runder med låtene, skjønne at Somnium ikke vil slå ned hardt i denne grenen av metalscenen.

Kvaliteten er rådende gjennom hele albumet, det ligger og vaker mellom tyngde og polerte kanter. Stilsikre er de, og de viser en musikalsk trygghet og arrangering som er i internasjonal toppklasse. For meg låter de litt som en blanding av Conception, Dream Theater og Pagans Mind. Altså er referansene mine blant de beste innen sjangeren. Jeg får noen hint til polske Riverside også, da må vi litt tilbake i tid, for jeg fulgte kun polakkene på de første par skivene. Ørsmå hint av Ark er også her, men det er mulig naturlig siden Østby jo også er i Conception :). 

Men jeg synes for så vidt Course Of Fate står godt på egne ben, selv om man som oftest vil høre inspirasjoner i musikk som ikke er innovativ. Det bandet tjener grovt på er produksjonen, den er veldig bra, varm, detaljert og rund. Og tung. Slike band er for meg uinteressante om de ikke fletter inn tunge tak under det hele. Balansen Course Of Fate klarer å ha mellom å ikke bli for snille for meg, og beholde den tyngden, den er hårfin og meget kløktig lagt.

Jeg synes i tillegg de lager interessante låter, for selv om det ikke er veldig, som nevnt, innovativt, bruker de bestanddelene smart. De utnytter terrenget, og har sydd sammen veldig mye som bare fungerer. For eksempel koret på slutten av, og slutten av ...Of Ruins. Det er pompøst, det er svulstig, det er såååå smooth. Dette er nok min favorittlåt også. 

Nå er ikke verden så full av slike band som det det var, kanskje, Course Of Fate kan ha en fordel slikt sett. Et imponerende album, uavhengig av hva man måtte mene om denne typen metal. Jeg legger meg nok ikke helt på toppen, som mange har gjort, men synes det er såpass bra håndverk at åtteren må trekkes inn.

8/10

Tracklist:

  1. Prelude
  2. Morpheus‘ Dream
  3. Wintersong
  4. Blindside
  5. Rememberance
  6. Vile at Heart
  7. Valkyries
  8. Echoes
  9. ...of Ruins