Connect The Circle, kontrakt

av yngve

Connect The Circle 23 Fotograf Giacinto Trentadue

Bilde, fotograf: Giacinto Trentadue

Bandet signerte kontrakt nylig, da gratulerer man, og kontakter bandet for å sjekke litt rundt hva som skjer. Selskapet de har havnet på er ikke metal- eller hardrockbasert, derfor er det spennende å sjekke litt rundt hvorfor og hva.

Kenneth, heller enn å dra inn i metallandskapet har Connect The Cricle lagt seg ned på en ganske rosa eng, hvorfor valgte dere å gå for et selskap som har så lavt jerninnhold at man anbefaler tilskudd? Jeg vet jo godt om Finnero, Nord-Norges David Coverdale, men utover det er det ikke noe som tilsier at selskapet planlegger en turne som passer dere :).

Kenneth: "Jerntilskuddet er jo oss! Og det er helt perfekt siden vi umiddelbart vil få et større fokus på oss og vår musikk uten å måtte dele på dette fokuset med mange andre band. Dette er for mange kanskje en overraskende satsning for både oss og The Norwegian Sound, men dette er mennesker som kjenner oss og vet hva vi vil. Det er mennesker vi respekterer på flere plan, samtidig som de har støttet oss og vist oss respekt fra dag 1 som band. Peter Michelsen som sitter i ledelsen har mixet alt vi har gitt ut til nå, men folk generelt kjenner han i all hovedsak som Han fra Donkeyboy. Ikke som den musikkelskeren vi kjenner, han som også bloddigger diverse moderne progmetalband som blant annet. Periphery og Leprous."

Arild: "Vi har valgt å gå for The Norwegian Sound fordi dette er folk som vet akkurat hva vi holder på med, som deler vår entusiasme, og som har vært tett på oss helt siden starten i 2018. I denne sammenhengen blir vi et synlig band i motsetning til ett i mengden. Vi har også fått tilbud fra metalselskaper i utlandet, men vi landet på at det er viktigere for oss med en personlig dialog og oppfølging, enn å risikere å drukne i et langdistanseforhold uten mulighet til å se folk i øynene."

Kenneth: "Som Arild sier er vi nå på et label hvor vi kan ta opp eventuelle problemer direkte i stedet for å måtte sende epost frem og tilbake til for eksempel Italia. I tillegg så vet vi at siden vi er en nysatsning for dem, så er vi like viktige for dem som de er for oss. Det er også godt å vite at vi har noen i ryggen som virkelig har troen på det vi har gjort, gjør og kommer til å gjøre. Et eksempel er jo sjefen sjøl for plateselskapet, Kenneth Ulsund (Label Manager), ikke en typisk metalhead (tvert imot egentlig), men han digger seriøst det vi gjør og han viser det med såpass overbevisning og innlevelse at om det er skuespill så burde han reise til Hollywood umiddelbart!"

Og det er ikke fysiske utgivelser, om jeg har skjønt det? Det er et uavhengig selskap som i hovedsak jobber med innspilling og produksjon, men som har en gren som promoterer sine artister digitalt? Hva tjener dere på dette som metalband? Har de et nettverk og nedslagsfelt som kan hjelpe Connect The Circle?

Arild: "Det stemmer at The Norwegian Sound først og fremst satser digitalt, men vi kommer allikevel til å utgi fysisk. Selv om vi er et metalband, åpnes potensielt mange dører via den digitale verden, så den er viktig, og der er The Norwegian Sound heldigvis suverene."

Kenneth: "The Norwegian Sound har til nå jobbet i all hovedsak med innspilling, produksjon, mastring osv., så det vi nå er en del av er jo en storsatsning av et nytt plateselskap hvor det er fokus på norsk musikk generelt. Det vi tjener på dette, og kanskje metalsjangeren generelt, er at nå vil denne typen musikk bli spilt og havne i fokus på steder der folk ikke forventer det. Jeg kan jo nevne at selv om det ser ut som en rosa eng av popartister, har The Norwegian Sound i forskjellige sammenhenger jobbet sammen med eller bidratt på innspillinger av bl.a. Backstreet Girls, Blood Red Throne, Deception (NOR), Aktarum, Lüdo, Big City, Marrowmoth, Zerozonic, Rongeur, Skar, Ravn, Veil Of Mystery m.m. Og det viser jo at de har en fot innenfor metalsjangeren selv om det ikke umiddelbart ser slik ut på overflaten."

Hva slags kontrakt er det? Hva er hovedtrekkene? Hva vil de avhjelpe bandet med? Er det noe som gjør at dere slipper noe jobb selv, managing, økonomiske utlegg, booking...?

Arild: "Det er en kontrakt som frigjør en del tid for oss, og som forhåpentligvis vil være med å åpne en del nye dører. Så kan vi fokusere på å skrive musikk og spille live, mens The Norwegian Sound pusher oss opp mot spillelister og radiostasjoner, jobber for å skaffe oss omtale her i Norge og internasjonalt, står for profesjonelle photoshoots, videoinnspillinger etc, etc."

Kenneth: "Å ja! Tidligere stod vi med alt selv, nå er det ikke mye igjen bortsett fra å skrive musikk og fokusere på å ha det gøy både live og i studio. Som Arild er inne på har de allerede investert ganske mye økonomisk for å kunne skape et større grunnlag for oss som band. Vi har blant annet hatt en photoshoot med fantastiske Giacinto Trentadue, noe som med stor sannsynlighet ikke ville skjedd om vi hadde stått for de utgiftene selv. Det er ikke lett å gå inn på alle detaljer enda siden dette er veldig nytt for oss og nytt for dem, men vi hadde aldri gjort dette om de ikke hadde hatt et par saftige gulrøtter å vifte med."

Vi gratulerer, og ønsker dere lykke til videre, og at dette samarbeidet vil føre Connect The Circle et hakk opp over undergrunnen.