Karmøygeddon 24

Claymords "Scum..."

av steinar selstø

374846Full tittel: "Scum Of The Earth"

Selskap: Wormhole Death

Release: 27.04.13

Nils Ivar Martila er flink til å stå på for å spre musikken sin ut til omverdenen. Å skille seg ut og bli lagt merke til i dagens overbefolkede scene er ikke lett, og jeg skulle gjerne gitt en stå-på-fyr som Martila drahjelp, men heller ikke denne gangen fenger Claymords særlig.

Det handler fortsatt om ekstremmetall der man henter mest fra death metal, men samtidig er man litt lekne og inkluderer elementer fra heavy, groove, thrash og black. Mye har et ekstremt preg, både vokalt og instrumentalt, og tagen ekstremmetall føles derfor mest passende.

Skiva er altså variert og mangler totalt den monotoni man kan finne på en god del death metal-skiver i form av at låtene høres kliss like ut. Alt vel, så langt. Det finnes skrekkelig mye death metal der ute som er kjedelig av nettopp denne grunnen. Problemet er bare, som jeg også syntes sist, at man sliter i overgangene mellom de ulike låtpartiene. Man mangler elegansen de virkelig gode bandene har, og flyten uteblir til tider. Litt for ofte føles det derfor som om man gaper over mer enn man burde. Ikke er alle ideene like gode heller, blant annet skurrer det ved enkelte av gitarsoloene. En solo som føles malplassert gjør mer skade enn nytte, og dette skjer noen ganger, blant annet i førstelåta og Method Of Lies. Som sist er heller ikke det vokale veldig sprekt. Igjen; godt variert, men det i seg selv er ikke nok.

Enkelte låter funker bedre enn andre. Pluss for den groovy King Of All, King Of Death og også Before The Insanity, som innehar kurant stemning.

4/10

Tracklist:

 1. Crawling
 2. Scum of the earth
 3. Method of lies
 4. Filth
 5. King of all, king of death
 6. True Norwegian satan
 7. Before the insanity
 8. Insanity inc.
 9. The jury
 10. Art 3
 11. Love song of hate

Claymords@Facebook

Claymords@www