Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Blot "Howl From The North"

av steinar selstø

Blot 20Selskap: Private

Release: 19.06.20

De skynder seg sakte sørlendingene i Blot, og det gjør de helt sikkert klokt i. Bandets andre album treffer ikke helt min musikalske blink, men dette er utvilsomt gjennomførte saker som bør sjekkes ut av alle med forkjærlighet for miksen folk/black.

Blot@Facebook

Den musikalske basisen ligger i den skandinaviske black metal-tradisjonen krydret med svært markante folkinspirerte melodier. Bredden i materialet er dog stor, både fra låt til låt og internt i mange av dem.

Taakens Ulmende Hyl gir skiva en rå start i form av å være et av skivas kjappeste og mest intense spor. Kontrasten til påfølgende I Takt Med Fanden er stor, der sistnevnte durer av gårde i midtempo og med et helt annet rytmisk fundament som tidvis hinter mot Amon Amarth.

Dynamikken og variasjonen gjennomsyrer skiva, vist blant annet i form av tempovekslinger og identitetssterke melodier. Man kan være rå og aggressive, man kan være melodiøse og man kan så visst være fengende som pokker i tillegg. Dette låter altså sjeldent monotont eller ensformig. Et stort gode, selvsagt.

I mine ører sitter derimot ikke alle låtene, eller låtpartiene, like godt. Skiva ender dermed opp som en bra sak, men heller ikke mer. Det hele starter sterkere enn det slutter, og både i tittellåta og Berserker Storm daler oppmerksomheten min betraktelig, selv om sistnevnte rett nok har noen flotte melodiøse partier. Anonyme partier er ikke et gode, og det er litt for mange av dem her.

Videre blir jeg stadig sittende og fundere på hvorvidt bandet hadde tjent på å bruke renvokal, enten konsekvent eller delvis, i stedet for blackvariantene. Med en dyktig sanger ville muligens låtene blitt løftet et par hakk opp når det gjelder mektig storslagenhet. Kontrasten mellom det musikalske og de grimme vokalene funker ikke optimalt. Uten sammenlikning for øvrig, Vintersorg tjente veldig på ren vokal. 

6/10

Tracklist

  1. Taakens Ulmende Hyl
  2. I Takt Med Fanden
  3. Scales Of Ancient Stride
  4. Fanitullen
  5. Howl From The North
  6. Aegirs Brusende Rike
  7. Berserker Storm