Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Batboner med debutskive

av yngve

Batboner Foto Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug

Bilde, fotograf: Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug

Fra surf til goth, via deathrock til progressive toner. 

Det er ikke lite gitarist YodAmygdala, som noen av oss husker fra bandet MEHE, lover: "Fra surf, til goth (Sisters Of Mercy), til punk (Dead Kennedys) og med en liten progressiv tvist, men alltid med deathrock (Christian Death, T.S.O.L., Grave Pleasures) som hovedbestanddel. Dette er grunnen til at albumet er selvtitulert. Det ER Batboner."

Batboner har eksistert i ti år pluss, og kommer nå først med sitt debutalbum. "Bandet har tidligere gitt ut flere EP’er og singler på egenhånd opp gjennom bandets mange inkarnasjoner, men dette er det første albumet. Det inneholder låter som er skrevet helt i starten av karrièren og helt opp til innspillingen, og viser hele bandets musikalske spekter."

Skiva kom på det tyske selskapet Danse Macabre Records helt på tampen av juli.

Batboner@Facebook

Tekster

"Det lyriske materialet er hovedsakelig fragmenter hentet fra drømmer, gode og vonde minner, samt personlige situasjoner. Dette utgjør en form for katarsis. Disse fragmentene er satt sammen for å passe låtene. De forteller ikke nødvendigvis en historie, men snarere en sinnstilstand som kontrasterer det visuelle og fargerike aspektet av bandet."

Albumet er produsert og mikset av bandet selv, mastret av Pavel Cajthaml (Das Funus) og coveret er tegnet av Madelén Foss.

Batboner 20