C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Autonomie "No Peace Only Violence"

av yngve

Autonomie 23Selskap: Fysisk Format

Release: 09.06.23

Øspøs thrash, fra det kontrollerte til pønka skallebank.

"De er med sin alder mellom 16-18 år vårt yngste band, og de er godt avlet opp på en saus av The Stupids, Sepultura, Slayer og Exodus. Kast inn litt klassisk britisk hardcore så er du er ganske nær hvordan Autonomie høres ut."

Man hører at gøtta har hørt på band som har hørt på band, og hvor gøtta har lånt inspirasjon fra både banda som de har hørt på og banda de banda har hørt på. Makes sense?

Autonomie er altfor unge til å kunne ha opplevd en del av de referansene man hører på No Peace Only Violence, men siden metalscenen er så herlig at den er tidløs, og hvor yngre folk plukker for seg, ender vi opp med mye fett. Hundvågbandet har et sterkt kort å lene seg på siden de mangler egenart; de spiller dritbra, og er fulle av energi. Det er sykt hvor det går unna av og til. Både rytmikken og vokalen, men det er sprekt mye imponerende gitararbeid, både riff eller soloer. 

6 låter, en intro, 21 minutter, dosen er bortimot perfekt! Og det foreligger variasjon, for de går fra ren thrash til punkinspirert brutalmetal som nok ikke hadde bestått en promilletest. Det er for meg band som Slayer, tidlige Exodus og et godt jafs fra den tidligere tyske thrashscenen i de låtens om er mest primale, som utgjør stuingen til ungguttene.

Deler av dette faller litt av for meg, det fordi jeg aldri var stor fan av den råeste thrashen tilbake den gang, men som sagt, bandet er så stabile på instrumentene at det er mye å hente i også de låtene. Og selv om det musikalske landskapet er litt forskjellig, plukker jeg opp litt fra debuten til Heathen på en låt som M.T.D.

Basically er det bare å kjøpe om du liker thrash fra 80-tallet av den litt råere sorten. Jeg personlig savner litt halvering av takter, tyngre riff som variasjon, men de 21 minuttene gjør jobben, og slår de fleste rett ned. 

Og denne innspillingen kom ut for en tid tilbake, men filer folkens, det hoper seg opp som et vondt år.

7/10

Tracklist:

  1. Intro
  2. Doomsday
  3. Nuclear Death
  4. Krigspatriot
  5. M.T.D.
  6. Drunken Assault
  7. Riot Kill