Karmøygeddon 24

Artizan "The Furthest Reaches"

av yngve

11295589 10153321592419725 446866666657659123 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 24.04.15

Amerikanske Artizan er et friskt pust fra Pure Steel. 

Ikke at alt er så ræva, men det slippes så mye, og så mye mediokert fra selskapet, at man ofte blir litt samlebånd når man lytter og anmelder. Artizan er ikke det spor bedre når det kommer til innovativitet, men har en selvsikkerhet og en gjennomføring, samt et teknisk nivå, som virkelig skinner. 

Artizan@Facebook

Skiva er en konseptskive, den omhandler et eller annet alien-relatert, men tekstene hadde jeg dessverre ikke tid til å sette meg inn i. Musikken er og blir det jeg veldig ofte må skille ut, og den er klassisk metal. Us Metal er taggen de får i presseskrivet, men jeg synes nå det ligner like mye på Maiden som Us-band.

Låtene er ikke voldsomt spennende, men de duger, og i sin sjanger er de sterke. Det kommer litt an på hvor mye du vil utfordres, og om det holder at det er fett, bra spilt og at den klassiske gnisten er her. 

Produksjonen er frekt bra, og med velkjente Jim Morris bak spakene er vel ikke det sjokkerende. Gjestevokal fra Matt Barlow (Iced Earth) og Sabrina Cruz (Seven Kingdoms) gjør sitt i å selge skiver, muligens, det er jo alltid viktig med salgspoenger og knagger, men generelt er skiva bra i alle ledd.

Kanskje ikke så ulikt Iced Earth, i perioden Something Wicked. Jeg er ikke helt på plass i å være enig med meg selv når det gjelder dette, for Artizan er ikke så metal som Iced Earth var den gang, og de har heller ikke det samme høye kvalitetsnivået.

Fet skive, men trygg skive. Stien følges, man ser rett fram, det er sjelden eller aldri gjort plass til vågestykker. 

6/10

Tracklist:

 1. Coming of Age
 2. Summon the Gods
 3. Hopeful Eyes
 4. The Furthest Reaches
 5. The Cleansing
 6. Wardens of the New World
 7. Heed the Warning
 8. Supernova
 9. Starchild
 10. Into the Sun
 11. Come Sail Away