Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Artifact "Deslation"

av yngve

558120 451074678302903 1263814432 NArtifact er tilbake med sin gotiske hardrock/metal. Strengt tatt kom denne for en tid siden, men jeg har ikke hatt mulighet til å legge denne ut før nå.

Her stiller bandet med låter som mikser metal og hardrock, alt med en digital overtone, sampler, vokalbruk lokalisert både i den rene klassen så vel som i en brutal, og et sound som er ganske ufarlig.

På flere plan kan de ligne litt på Elusive, litt av denne svartepoppen som var aktuell på midten av 80-tallet. Sisters Of Mercy, Fields Of Nephilim etc. Det skrev jeg sikkert sist også, men den anmeldelse har jeg ikke tilgjengelig. Bandet har ikke utviklet seg veldig om jeg husker korrekt, mulig jeg må trekke ut førsteskiva fra hylla en dag. Uansett, de ligger fortsatt i et gotisk landskap, men det er såpass med harde kanter på deler av materialet, at taggen metal er på sin plass. 

Artifact@Facebook

Jevnt over går skiva i spilleren uten problemer, men det er heller ikke ultraspennende det de byr på. Soundet var ufarlig skrev jeg i ingressen, det er også musikken til en viss grad. Det har nok mest med at de aldri skremmer meg nok, at de aldri viser klørne helt. De holder alltid litt igjen, og når det først blir litt hardt, velger de seg ofte ned i løsninger som har ren vokal og synth. 

Men det duger, det fungerer. Jeg hører masse kvalitet her, og er du sugen på noe i gata Theater Of Tragedy av og til var innom, eller liker tanken på et band som sjonglerer en mild utgave av Rammstein med Sisters Of Mercy? Prøv da vel :)

6,5/10

Tracklist:

  1. Bound To Lose
  2. My Happy Happy Pills
  3. The Failure Mode
  4. A Home
  5. Close To You
  6. Nexus 6
  7. We're All Becoming Whores
  8. What I've Lost
  9. Burn (Rise From Ashes)
  10. Headed For a Breakdown