Karmøygeddon 24

Alfahanne "Alfapokalyps"

av ruben haug

10247320 785440421474118 7477350028616529642 NSelskap: Dark Essence Records 

Release: 10.02.14

Svenske Alfahanne er et nytt bekjentskap. Medlemmene har fartstid fra bla. Maze of Torment, for de av dere
som evtentuelt har hørt om de.

Forut for debuten Alfapokalyps har de bare en split 7" med svenske Shining bak seg, men tro ikke det finnes musikalske likheter dog. Alfahanne opererer med en krysning av punk, hardrock, gothstemning og diverse black metal-riff. Nysgjerrig??

De skal definitivt ha poeng for både god stemning og for å få satt i gang rockefoten, det formelig oser  testosteron av Alfapokalyps. Gjengens bakgrunn fra black metal er ikke til å komme unna, og plata inneholder faktisk mange gode black metal-riff, her bare presentert i en alternativ drakt. Og måten de gjør det på får meg til å se på dette som alt annet enn black metal - men riffene er behørig notert. 

Stemningen er veldig stygg, rølpete og har en følelse av anarki over seg. Samtidig er det unektelig fengende og interessant. Bandets styrke ligger i veldig gode riff og evnen til å implementere forskjellige stiler samtidig som de får det til å framstå som helhetlig. Hver låt står for seg, men hele plata har en musikalsk rød tråd.

Måten bandet mikser genre på, og tidvis også vokalen, sender tankene i retning Lifelover, dog uten musikalsk sammenligning, foruten låten Syndarnas Flod, den innehar masse Lifelover-feeling. Det er for øvrig også platas eneste spor jeg anser som nært beslektet med black metal. Ellers gjennom plata kommer det i form av riff, men akkurat den låten formes musikken mer helhetlig i den retning.

Alfahanne@Facebook

Jeg har levd med denne plata en VELDIG god stund nå. Det som bare skulle bli et par ukers pause i sommer har spist på seg, men nå satser jeg på å være ute av dvalen. Alfapokalyps er dog spilt mye, og det jeg i starten trodde kom til å bli en middels litt under midt på treet plate har med tiden vokst. Musikken til Alfahanne trenger tid, og finner du musikken spiselig er også sjansene for at du med kan finne dette å være ei meget god plate...

7,5/10

Tracklist:

  1. Bättre Dar (gjestevokal: Niklas Kvarforth fra Shining (S))
  2. Ormar Af Satan
  3. Såld På Mörkret (gjestevokal: Hoest fra Taake)
  4. Dödskult
  5. Rocken Dör
  6. Syndarnas Flod
  7. Alfa Hordes
  8. Indiehora (gjestevokal: V’gandr fra Helheim, Taake)
  9. Där Drömmarna Dör
  10. Alla Ska Mé