Karmøygeddon 24

Agabas@by:Larm 2021

av yngve

Agabas By Larm

Det sprø orkesteret blir å finne på by:Larm , der bør du være om du liker musikk som ikke er A4. Og det vil jeg tro mange gjør, for hva er vel kjedeligere enn å høre og se band som gjør alt etter boka? Det kan selvsagt gå for langt andre veien også, men da har man i hvert fall fått røska opp litt i hiet.

"Vi spelar dødsjazz – ein utilgivande fusjon av jazzens mest intense og sporadiske element og metallens blytunge uttrykk. Den mest openbare atypiske delen av sounden vår er klarinetten som svevar over havet av riff og blast beats, noko som resulterer i eit uttrykk vi meiner er ganske unikt."

Agabas@Facebook

I min anmeldelse av bandets siste utgivelse, Voluspa, skrev jeg blant annet: "...stripper du musikken for klarinetten, er dette mange ganger ganske streit dødsmetal av typen organisk og litt i Diskord-land. Litt tyngre kanskje, men allikevel elementer som jeg trekker likheter mellom. Rytmikken er en mikstur av noe herlig skeivt og regulært. Denne balansen likte jeg, og jeg vil tro dette er med på å skille bort pusekattene. Det krever litt å like dette, men det er faktisk langt mindre farlig når man kommer under huden på bandet. Vokalen er grov, absolutt, men litt midtsjikt, som Gojira kanskje, for å bruke en litt kjent referanse. Musikken er en hybrid av dødsmetal med litt kronglete tentakler og en jazzy måte å vri ting på. Samlet er dette spennende. Ikke kommersielt, ikke allemannseie, men for de som dykker litt ned og ikke skremmes bort, er Agabas en perle."

Jeg har vært innom bandet før, og fant det jeg hørte svært spennende, og annerledes. Sisteskiva fikk jo godt medfart hos meg. Tror du det er litt av dette som gjør dere attraktive for by:Larm? At det er såpass friskt og sprøtt?

"Vi går jo for en ganske spesiell stil, og det kan godt tenkes at det er noe av appellen. Vi håper ikke på å ende opp som noe gimmick-band, men om dette tiltrekker nye sjeler som også liker musikken vår ETTER første møte så er vi fornøyde med det!"

Og hva tror du dere får ut av av by:Larm? Det er jo mange om beinet, mange som spiller, mange som blir hypet, og ofte ikke metalband som stikker av med de store uttellingene.

"Vi håper å få vist oss fram for de det gjelder. Du har jo rett i at metall ikke er det de fleste på by:Larm kommer for å høre, men når man starter jazzmetallband, er det nok ikke de enorme folkemengdene man sikter seg ut uansett. Dette er første gang vi spiller i Oslo, og det å få lov til å debutere der på så fete scener er kult nok i seg selv. Dessuten vet vi at de som kommer for å se metall, de kommer for å se metall, og det er de vi er ute etter å nå gjennom til. Så håper vi jo at det kan være et springbrett for videre muligheter, som andre festivaler til sommeren for eksempel."

Har man så studert programmet og sett hvem dere skal konkurrere mot?

"Vi kommer garantert til å prøve å få med oss så mange av de andre konsertene som mulig, det er jo helt sinnsykt mange råe artister som skal spille. Isabelle Eberdean, Nagircalmmiid, Lokoy, Hudkreft og Murder Maids er noen av favorittene."

Hva skjer om det skulle komme interessante tilbud i etterkant? Vil dere slippe alt dere har i hendene og hoppe inn i stjernekampen?

"Om DDE ringer og vil ha oss med på turné, dropper vi absolutt ut av studiene og lever på veien."

Er det sisteskiva, som vel kom i april, som er i fokus? Eller har dere laget noe nytt som skal presentere dere for by:Larm og dets publikum?

"Vi jobber med nytt materiale for tiden, men det er fortsatt debutplata Voluspå som er liverepertoaret noen måneder framover."

Noe nytt utover spillejobben her? Skjer det andre ting i Agabasleiren?

"Vi har planlagt en splitkonsert med noen spennende band i Bærum i november (se link under - Yj), og jobber som sagt med materiale til oppfølgerplata. Vi håper å være ferdig med det til jul, så vi kan gi ut nytt til våren. Så har vi lenge pratet med Deception om splitkonsert i Trondheim med dem, og håper at det blir aktuelt nå når samfunnet er på nippet til gjenåpning."

Jeg ønsker dere lykke til, og hold oss oppdatert da, på det som skjer, eller ikke skjer ,).

"Takk for det, vi holder deg oppdatert på alt som ikke skjer (DDE har ikke invitert oss på turné. Enda.)."

Konsert i Sandvika 6. november, med flere andre band, HER er link til arrangementet på Facebook.

Agabas