Karmøygeddon 24

Ace Frehley "Space Invader"

av yngve

Promo ImageSelskap: Steamhammer/SPV

Release: 18.08.14

Jeg var og er stor Kiss-fan, jeg likte Ace' soloalbum best av alle, og jeg setter fortsatt stor pris på veldig mye av det Kiss leverte av musikk. 

Mange er store fans, megastore, de samler og freser på verre. Det betyr ikke at de som på autopilot forsvarer denne skiva har rett, noen er faktisk ikke i stand til å se svakheter hos Kiss og dets medlemmer (foruten Gene Simmons herlige Asshole).

Ace har aldri pirret meg etter soloskiva. Frehleys Comet var halvdvaskt og uten de veldig store låtene. En del av låtene han mekka i Kiss er absolutt sterke, men han er bedre som del av Kiss enn som soloartist synes jeg. Det har dog gått rykter om at han gjør det bra live for tiden, og det er jo gøy å høre.

Space Invader er ikke ræva, den er bare, vel, ikke helt der oppe. Som så mange skiver er det deler av innholdet som duger, mens noe faller gjennom. Ace' vokal må ta litt av skylden, for den har aldri vært sprekest i byen. At mange av låtene er litt baktunge i tempovalg kan også være en grunn til at det ikke løsner.

Jeg har egentlig ingen favoritter, ikke noen hateobjekter heller. Hele skiva var bare litt gjesp, litt overflødig, litt kjedelig. Noe kunne minne om Rolling Stones, og når jeg i enkelte partier synes Ace lignet på Mick Jagger i entusiasme og stemmeprat, sier det mye. For de som kjenner meg og mitt forhold til Stones selvsagt.

Ace@Facebook

Jeg vil ikke være slem med fyren, eller fansen, men det er et ubestridelig faktum at denne skiva ikke kommer til å bli noen bauta, bestselger eller noe man ser tilbake på som gitaristens kremutgivelse. Og ja, jeg vet den gjør det greit salgsmessig nå, men jeg holder en knapp på at den blir glemt og ikke veldig pop i framtiden. Soloskiva, for å trekke den inn en gang til, er og blir det Ace har gjort på egenhånd som vil bli husket - og den har mange kremsanger!

4/10

 1. Space Invader
 2. Gimme A Feelin` (radio edit)
 3. I Wanna Hold You
 4. Change
 5. Toys
 6. Immortal Pleasures 
 7. Inside The Vortex
 8. What Every Girl Wants
 9. Past The Milky Way
 10. Reckless
 11. The Joker
 12. Starship