Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

The Exploding Eyes Orchestra "I"

av rune stordahl

A1726997583 16Selskap: Svart Records

Release: 12.06.2015

Liker du Jess and the Ancient Ones? Dette er samme folka, og musikkmessig er det temmelig likt, så du kan like gjerne hive deg over skiva først som sist.

The Exploding Eyes Orchestra@Facebook

Sjangermessig vet jeg ikke helt hvor jeg skal plassere dem, for de er ørlite grann mindre okkulte og dooma enn moderbandet og kanskje med et større rock-preg og pop-sensibilitet på vokalfronten. I mine partiske ører er det likevel lett å høre at det er samme låtskriver som lager musikken og at det er Jess som fronter begge bandene med sin nydelige stemme. Helt hvorfor de trengte å gi dette ut under et nytt bandnavn finner jeg merkelig, for så annerledes er det altså ikke.

De fire første låtene er så gjennomførte at anmelderørene som regel har ligget ubrukte. Crazy Heart og My Father the Wolf er blant de beste låtene jeg har hørt på mange år. De har allerede tatt steget inn i favoritt-segmentet og kommer mest sannsynlig til å holde seg der veldig lenge. Dessverre raser korthuset sammen i Two-Zero 13 og Black Hound søler de også bort. Sporet gestalter et stort potensial, men det makter de aldri å fullbyrde. Avslutningslåta er en nydelig og avdempet balladeaktig sak med sår vokal og store mengder melankoli.

Det var en kjapp oppsummering av albumet til finnene og mer trenger du egentlig ikke vite. For albumet bør definitivt sjekkes ut, til tross for skavankene. Hadde alt holdt samme kaliber som de fire første sporene hadde karakteren glatt hoppet opp halvannet poeng.

8/10

Tracklist:

  1. The Smoke
  2. Crazy Heart
  3. My Father the Wolf
  4. Drawing Down the West
  5. Two-Zero 13
  6. Black Hound
  7. Farewell to All-in-One