Karmøygeddon 24

Behind The Pieces "Autodestruct"

av yngve

R 7048829 1432510037 7752.JpegSelskap: Private/Dirt Records

Release: 22.05.15

Vi skal til Bodø for å finne rockebandet Behind The Pieces.

Bandet har et aldersspenn på 16-18 år, og uten å mene noe negativt med det; det er hørbart. Kanskje er det en liten usikkerhet å spore i hvordan de legger låtene? Hvordan de angriper instrumentene? Selvsikkerheten? Men det er en helt ok rock dette, og hauger av band har beveget massene uten å være konservatorieutdannet.

Det som slo meg, i min konstante tilstand av vurderinger, betraktninger og anmelderier, var at dette rett og slett var ærlig...og gledesspredende. Litt vindskeiv rock fra nord tåler vi, og produksjonen, som er bra (det låter live, som om det har blitt spilt inn oldschool; i samme rom), synes jeg går hånd i hånd med musikken. 

Musikken beskrive de som en blanding av hardrock punk og metal. Jeg hører kanskje litt svarterock-light, type new wave-en fra 80-tallet, svartrockerne, tidlige gothere. 

Behind The Pieces@Facebook

Musikken til Behind The Pieces er enkelt presentert, mye bæres av gitarer og vokal. En blanding av tidlige Nirvana, Four Non Blondes og et halvbra pønkeband? Tror det summerer greit opp det jeg opplevde sammen med Auto Destruct.

Selv om jeg hører at Nora Elise har litt å gå på, at hun kanskje trenger å vokse litt, skyte fram brystet og frese litt til, hører jeg en vokalinne og et band som med litt livejobbing godt kan bli en force å regne med. Men, to kilo til med trøkk og evnen til å kaste seg over instrumentene og flekke tenner, det trenger de. Men, en begynnelse på noe som kan komme, det er det absolutt.

I dagens rockescene kan det fort være at et slikt band blir geniforklart og plukkes opp på en av de norske festivalene også, eller gjør det bra på Urørt. Stilen er der, det er jo en god del band som legger seg her i den norske musikkscenen. 

Sistemann(dame) ut ble favoritten, den hadde noe spesielt ved seg, som jeg håper blir førende framover. Karakteren kan nok framstå som litt svak, men jeg ser altså et band som er i startgropen av noe, og at det akkurat nå muligens er noe uferdig.

5,5/10

Tracklist:

  1. On The Run 
  2. CAL 
  3. What To Do 
  4. Choices 
  5. Into The Forest
  6. Demons 
  7. Bitching On A Low Level
  8. Summer Night Art