Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Jernverket fyller tre år (Oslo, 28.11.15)

av yngve

Unnamed (1)Helle promoterer metal med radio som virkemiddel, kanskje ikke den letteste oppgaven i 2015, men det ser jo ut som om det går bra?

Helle sier selv at metal ikke nødvendigvis er mediet som er mest lettsolgt nå for tiden, at "...metal på radio i 2015 ikke er en selvfølge. Jeg er stolt av å lede Norges ledende metalprogram på kommersiell radio."

Det er altså tre år siden programmet først dukket opp, og hvor det "... umiddelbart ble en suksess i undergrunnen. Hver onsdag og søndag rotes det under torva: Glemte perler og fremtidige klassikere får sin plass på eteren."

"Aktiviteten innenfor sjangeren er enorm. Det har aldri vært flere konserter, og det gis ut mye bra musikk. Metalfansen er engasjerte forbrukere. Selv om spesialshow legges ned, betyr det ikke at Norge ikke trenger et metalprogram." Det er et godt poeng det, selv om det ikke er lett å slåss med sosiale medier og andre kjappe vrier og vendinger på det innarbeidede internettet. "Medietilbudet for metalfans, særlig for dem som liker mindre kommersielle grupper, er lite. Det finnes flere band enn AC/DC og Metallica. Jeg kan love interessante gjester og varierte spillelister. Men Kvelertak og Mastodon – det spiller jeg ikke" sier Helle, og man må vel bare respektere det :).

Treårsdagen feires på utestedet Kniven i Oslo, "...en vaskeekte metalpub i Oslo sentrum." Lørdag 28. november blir det heavy metal på anlegget, quiz, konkurranser og kake. Helle ser frem til arrangementet. "På Kniven er det fullt hus hver eneste helg. Det er et naturlig møtepunkt for metalfans og alle andre musikkelskere fra inn- og utland. Jeg gleder meg til å snurre skiver og lage fest!"

***

Jernverket gir deg metal hver onsdag og søndag 21:00 via Radio Rox, en 24/7 rock- og pop-radio med dekningsområde Oslo og Akershus. "Vi har levert kvalitetsmusikk til folket siden 2012. Du kan høre oss fra Liertoppen til Gardermoen på FM 90.1, DAB og WWW."

Jernverket@Facebook