Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

In Vain "The Little things ..."

av yngve

470484Full tittel: "The Little Things That Matter"

Selskap: Pure Steel Publishing

Release: 31.07.15

Spansk powermetal.

Powermetal med et relativt hissig uttrykk, for det går unna. Noen ganger får jeg foten for at det er en del speedmetal her, men den melodiske snerten bærer skiva, og de veksler ganske mye mellom de kjappe og streite ideene.

In Vain@Facebook

In Vain gjør ingen feil i framføringen, eller arrangeringen, men det er en megablemme her; låtene ligger veldig likt i terrenget, de har veldig ofte en ganske lik personlighet. Bandet liker å kjøre på, de liker kjappe basstrommer, selv om det ikke er disse typiske powermetal-tråkkene, de liker godt gitarmelodier i kombinasjon med kjapp rytmikk, og ender opp som et klisjéfylt og gjentakende band. 

Skrivet som fulgte med nevner Running Wild og Gravedigger, der er jeg definitiv ikke selv, men tipset er herved overlevert. Vokalen er bedre enn de to tyske, snes ihvertfall jeg, for hos In Vain er det en kraftfull melodisk stemmebruk som er godt oppe på kvalitets-skalaen.

Tradisjonelt?

Ja.

Bra?

Vel, de spiller bra, men tilfører ikke knøtt til scenen, bare en skive til, og det trenger vi strengt tatt ikke.

Spiser du slik metal er det jo ingen feil her, men krever du mer, og har hylla full allerede, er det lett å forbigå dette. Og om jeg fikk med meg korrekt info, ble denne sluppet på egen hånd ett års tid før Pure Steel kom på banen og dytta den ut mot meg.

5/10

Tracklist:

  1. No Future for the World 
  2. Dragon Huntress 
  3. From Your Cradle to My Grave 
  4. Serenity Valley
  5. The Ballad of Lucifer 
  6. Guardian Angels 
  7. King in the North 
  8. Pipa's Song 
  9. The Last Waltz