Karmøygeddon 23 B

Alive, hardrock fra Haugesund

av arni sørlie

A Live

Bilde, fotograf: ukjent

I vår føljetong om unge band fra vestkysten, og som vi har under paraplyen til Undegrunnsfestivalen i Stavanger (sjekk artikkel på den HER), følger vi på med A-Live, et band som spiller hardrock. Arni har tatt på seg å promotere den unge og ville vesten, take it away! Yngve

***

Bandet ble startet sommeren 2020 av fire gutter som liker å spille hardrock. De ønsket å fylle et hull i musikken fra Haugalandet som ikke finnes fra før, en stil som ligger mellom glamrock og grunge. De henter inspirasjon fra flere forskjellige artister og musikkstiler, det gir bandet et unikt resultat når det settes sammen. Det kan du selv avgjør når du ser de live, eller A-live! Deres første gig var for et år siden på HM I Rock, etter det har de spilt litt rundt på Haugalandet. Deres ambisjoner fremover er at det skal gå fra hobby til jobb nr 1. 

Alive@Facebook

Bandnavnet, det er catchy og lett huskbart, hva er opphavet og historien bak?

"Bandnavnet vårt kom av at når vi står på scenen er vi Alive."

Kan du fortelle litt om bandmedlemmene...navn, alder, instrument. Hvor kommer dere fra, og hvordan/når ble dere et band?

"Bandet består av 4 medlemmer: 

  • Anders Hollekim (20 år) vokal
  • Kristian Tvedt (18 år) Bassist
  • Bjørn Harald Aarak (17 år) trommer
  • Norman Sigurd Johnsen Nilssen (23 år) Gitar

Bandet ble dannet i Juli 2020 på Musikkappløpet av Norman S og Anders. Vi begynte å øve på Slakthuset i Haugesund, der vi lagde vår første sang. Kristian og gamletrommisen vår joinet etter hvert, og så tok det bare av. Etter mye om og men traff vi Bjørn Harald på øvingslokalene på Bleikmyr, så vi gleder oss ekstra mye til å spille med han på nyåret."

Dere er unge, men spiller voksent. Hvor kommer inspirasjonen fra, og hvordan blir låtene til i Alive?

"Vi har hentet noe av inspirasjon fra å være kritisk til religion, av dommedag og drømmer, mens instrumentalt så er det liksom hentet ifra forskjellige band vi liker og hører på daglig, som for eksempel Led Zepplin, Wolfmother og litt diverse metal og rock sanger" (Ja! To fete band! Yngve).

Hvordan er det å være et slikt type band i 2021, der glam og tildels hardrock ikke er så kommersielt som den riffløse musikken mye av dagens ungdom og unge voksne hører på? Er det et miljø for det?

"Vi føler vi klarer å dra inn gamle elementer til moderne stil som appellerer til dagens ungdom og unge voksne. Haugesund har egentlig ikke et så stort miljø innen denne form for musikk, men vi greier likevel å dra folk inn i lydbildet (at de liker det vi spiller). Ja, det er et miljø, men ikke så mye som i de større byene rundt Haugesund."

Har dere vært i studio? Skal dere? Hvordan var/blir den prosessen? Hvem, hva, hvor? Hva er ute, hva kommer?

"Vi har prøvd oss i studio, men har aldri blitt fornøyd med resultatet. Vi prøver å spille inn på nytt på nyåret når vi er klar for en EP. Det blir alltid en lang prosess grunnet at alle vil ha det perfekt, men planen er å først gi ut en EP, så et album. Vi har 5 sanger, pluss en vi holder på med. Satser på at det kommer et album innen 2023."

Dere har spilt litt rundt på klubber lokalt, hvordan er responsen. Hvor ofte øver dere, hva er planen videre, hva er målet, drømmen, hvor skal Alive?

"Responsen vi har fått er overveldende, for vi er ganske ydmyke, og tenker ikke så høyt om musikken vi lager i forhold til hva andre tenker. Vi øver 2 ganger i uken (mandag & tirsdag) og øver utenom selve øvingene individuelt. Planen videre er studio, og å få ut musikken vår på Spotify og Soundcloud. Vi har også lyst å lage musikkvideo. Drømmen er at folk skal like musikken vår slik at vi kan leve av den og rocke rundt verden. Alive skal opp og frem i verden du skal kunne skru på kveldsnytt på en mandag og kunne se en reportasje om oss der vi spiller for millioner."

Noe du/dere vil dele med leserene?

"Vi ønsker å inspirere andre til å lage band, og få inn rock i nyere tid slik rocken levde på 70- og 80-tallet."

Instagram: Alive_band4