Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Nye Helter Fra vest

av arni sørlie

Undergrunn Metropolis Stavanger

(Vår skribent Arni tok tak i dette, og i dag presenterer vi en kort greie med arrangør, i dagene som kommer vil de fire omtalte banda får hvert sitt intervju - Yngve).

For et par måneder siden avholdt Undergrunnfestivalen på Metropolis (De unges kulturhus: Stavangers rusfrie scene) sin 14 festival, og til glede for oss metalheads var hele 4 av 5 band unge artister med metal i fokus. Vi følte at det var på sin plass og ta et lite dykk i saken, og sette en spotlight på ung metall fra Vest, samt promotere en scene unge musikere kan benytte.

Jeg meldte litt med Kulturformidler Christian F. Brynie, og han hadde følgende å si på spørsmål om årets festival, spillemuligheter og Metropolis:

Undergrunn, hvor lenge har den eksistert, booking osv?

"Vi er den lengstlevende rockefestivalen i Stavanger. Undergrunn startet i 2008 da Stavanger var kulturhovedstad, og har fortsatt hvert år uten stopp. Til og med under koronaen kjørte vi på med livestreaming. Siden den gang har vi vist fram 130 unge lovende band til publikummere og kulturlivet generelt, og det er vi stolte av! Jeg booker til Undergrunn sammen med noen ungdommer.

Vi har nye band hvert år, men på grunn av korona ble det kun 5 band i år, ettersom de ikke har fått øvet så mye. Men, vi satser på 10 nye band i 2022, da har vi 15-årsjubileum."

Undergrunn Metropolis Stavanger 2

Metropolis, de unges scene, ser du et metalmiljø i dagnes musikkmiljø? 

"I år har det ikke vært så mange metalkonserter på Metropolis, men det har ikke vært mange konserter grunnet korona fra 2020 dessverre. Men, etter et fullbooket Metropolis i helgen, ser det ut til at det vil bli flere i 2023 :). Jeg har ikke sett så mange patches, ryggmerker, buttons, dongri og leatherjackets som sist helg – så JA, metall er på vei opp igjen blant de unge."

Hvis et band ønsker å prøve Metropolis scenen?

"Hvis du er ung og ønsker å sette opp en konsert på Metropolis, tar du bare kontakt på nett, messenger/facebook eller instagram. Vi har noe som heter bandpakken, hvor vi på Metropolis står i med lokaler + lyd og lysmann – eneste de unge trenger å gjøre er å lage eventer/plakater, samt spre informasjonen ut- markedsføring! Så dersom du er ung er det bare å ta kontakt!"

Bandene som representerte den hardere delen av musikk i 2021 var Autonomie, A-Live, Håndgranat og Rioter."