Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Widow "Carved In Stone"

av yngve

Widow Carved In StoneSelskap: Pure Steel Records

Release: 24.06.16

Amerikansk metal, som faller godt i smak.

Jeg har anmeldt dette bandet før, da var nok følelsen hakket kvassere, om de har endret mye på oppskriften er jeg usikker på, men slik jeg husker det har det skjedd litt i den musikalske avdelingen.

Det er amerikansk metal, Us-metal så det holder, men relativt snilt rytmisk. Det er ikke så utagerende, det er ikke voldsomt mye av det bandet gjør som pusher maks eller er helt nede - det går i midtsjiktet, men de har funnet seg en grei plass å henge.

Det er et par låter som strekker strikken, og er litt hardere enn resten. Of The Blood, We Bind for eksempel. Det er fortsatt kontrollert , ikke speedmetal på noen måte, men litt ekstra krutt var det, og for variasjonens del er det bra saker. 

Vokalen er melodisk, men litt røff. Det er ikke så lett å sammenligne, men ikke en fullt så bra variant på Warlord kanskje? Litt av det musikalske er også her, men Widow er litt mer rufsete i soundet. Det er i tillegg mye Nwobhm her, og det er nok grunnen til at jeg liker dette. Både vokalen og mye av gitarideene ligger her, med inspirasjoner fra den engelske bølgen. 

Widow@Facebook

Jeg er glad i slik metal, men det går litt i det samme gjennom hele skiva. Spesielt vokalen, selv om den funker, er litt gjesp over tid. Og de løser ofte flokene veldig likt. Men de gjør det de gjør bra, og fortjener å få en klapp på skulderen. 

6/10

Tracklist:

  1. Burning Star
  2. Carved In Stone
  3. Another Time And Place
  4. Wisdom
  5. Time On Your Side
  6. Borrowed Time
  7. And We Are One
  8. Anomaly
  9. Live By The Flame
  10. Of The Blood, We Bind
  11. Nighttime Turn
  12. Let It Burn