Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Unearth "Watchers Of Rule"

av yngve

Last NedSelskap: Century Media

Release: 03.11.14

Har ikke jeg sett disse live? Nå ble jeg usikker, men jeg mener de delte scene på Hove i 07 med Gojira?

Unearth@Facebook

Den gang var det ingenting som kunne true franskmennene, alle banda den dagen falt som fluer etter at Gojira fyrte av. Unearth mener jeg var ok, jeg husker ikke så veldig mye og jeg har ikke hørt veldig mye på skivene de har gitt ut. Men, det betyr lite, det er Watchers Of Rule som durer av gårde, og som vanlig prøver jeg å isolere en skive fra andre utgivelser og inntrykk fra samme band. Selv om det er vanskelig til tider.

De er hissige som ræva, Unearth, sinna og samtidig tuftet på klassisk metal. Om du tar litt av det de store metalbanda fra 80-tallet gjorde, speeder det opp og velter aggressivitet over det hele, tror jeg kanskje du ener opp med Unearth. Men det er mer moderne og aggro enn noe annet. 

Lyden er prima, den er ikke så voldsom som mange velger seg, her er det musikken som er løftet fram. Noen band har så svulstig produksjon at musikken surfer på bølgen av kremlyd, og noen blir da avslørt med litt svake låter som selges med knall lyd. Unearth har ikke valgt en slik løsning, de har beholdt alt fokus på musikken, og samtidig vært kløktige med hvordan de har skrudd seg fram til lyden som skulle bære fram låtene. 

Det er teknisk av og til, det er brutalt og core, det er thrasha og det er, vel, det er veldig non stop. Du får ikke mange pustepausene.

Jeg er en av de som over tid blir veldig fed up av slik vokal, det er en skrikende extrem måte å synge på. Ikke tenk type sytete hardcoremetal-vokal, det er nok like mye death- og thrashmetal i stemmebruken her, men når det går i maks trynehamring, må jeg innrømme at det frister å trykke next.

Jeg er imponert over mye av trommespillet, og gitarspillet. Det er et høyt nivå her, og det skiller nok dette bandet fra mange som opererer i samme landskap.

7/10

Tracklist:

  1. Intro
  2. The Swarm
  3. Lifetime In Ruins
  4. Guards Of Contagion
  5. From The Tombs Of Five Below
  6. Never Cease
  7. Trail To Fire
  8. To The Ground
  9. Burial Lines
  10. Birth Of A Legion
  11. Watchers Of Rule