Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Tombstone Highway "Ruralizer"

av ruben haug

644406 585995468097010 2022657484 NSelskap: Agonia Records 

Release: 12.03.13

Se for deg en blanding av Down, Black Sabbath med en drypp av Lynyrd Skynyrd. Joda, doom og sørstatsrock kan fungere det. 

Seige melodiske riff, slappe taktfaste trommer, banjo og heftig bruk av kubjelle gjør saken. At de har fått med seg en tass på orgel skader heller ikke, selv om det ikke blir overbrukt.

Dette er debuten til italienske Tombstone Highway og jeg satte på plata før jeg hadde noen som helst info om de. Og i det åpningssporet Old Blood kom i gang, tenkte jeg at enten så brukte de banjo, kult nok, eller så tok de i bruk en synth med tidenes jævligste lyd. Heldigvis viste det seg å være banjo. Den blir ikke tatt i bruk alt for mye, men i Old Blood brukes den jevnt, og etter litt om og med kom jeg fram til at det høres unektelig artig ut og på sitt vis passende. Det forsterker definitivt sørstastsfeelingen da du formelig kan se mannen på verandaen
forann huset for deg. En kul låt for øvrig.

Musikken har et fett driv og det er ganske tøft egentlig. Enten de rocker på eller kjører i seigere baner liker jeg det jeg hører, Tombstone Highway gjør noe riktig. Som riffene i Graveyard Blues, det låter enkelt og greit  drittøft i mine ører, ei låt jeg virkelig ikke blir lei av det der. Tittellåten er også et høydepunkt. Banjoen blir tatt fram igjen, og jeg kan ikke annet enn humre over det jeg hører. Artig og tøft på samme tid.

Tombstone Highway@Facebook

Og det er vel egentlig helhetsinntrykket jeg sitter igjen med. Dette er ei tøff plate med god musikk og litt artige innslag av banjo. Mye tøffe riff og ei plate jeg varmt kan anbefale om du etter å ha lest dette synes det høres interessant ut. Ikke alt er like bra, men helhetsinntrykket holder til:

7/10

Tracklist:

  1. Old Blood 
  2. Acid Overlord 
  3. Graveyard Blues 
  4. Hellfire Rodeo 
  5. Ruralizer 
  6. Bite the Dust (and Bleed) 
  7. At the Bitter End 
  8. Mississippi Queen (Mountain cover) 
  9. Hangman's Friend