Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Tiebreaker "We Come..."

av yngve

12196069 955808031154177 1502709794543458416 NFull tittel: "We Come from The Mountains"

Selskap: Karisma Records

Release: 06.11.15

Om jeg er fan av Zeppelin, Wolfmother og Purple?

Selvfølgelig. Noe annet skulle tatt seg ut. Dette er salgspoenger jeg fant i presseskrivet, og det er ikke alltid så smart å gå så høyt ut, i de fleste tilfellene bommer presseskriv og man ender opp med å ha for høyeforventninger.

Tiebreaker@Facebook

Tiebreaker, lever de opp til dette? På en måte, men jeg synes det lå i et litt annet terreng faktisk. Vel har Zeppelin en del materiale som er i denne gata, men jeg hører også mye sørstatsgreier her, litt Black Crowes kanskje? Eller Skynyrd? Jeg er til info ingen nerd på noen av disse banda, men jeg har da hørt mine skiver i årenes løp.

Musikken til Tiebreaker slår meg som litt mer moderne retro-rock, hvor enkelte partier faktisk fikk tankene inn på Pearl Jam, bare hørt på Nicotine. Og det er absolutt ikke noe feil med det, men det understreker at jeg kanskje fikk litt feil utgangspunkt. 

Tiebreaker har fått en kledelig lyd, det er spesielt kul trommelyd her, hvor cymbalene virkelig legger seg bra. 

Selv forklarer de dette som 70-talls rock med progelementer og litt skitten rock og blues, som er frekt korrekt. Jeg personlig finner denne formen for rock ok, men ikke fantastisk,. Litt av grunnen er at jeg ikke helt faller for vokalen. Den er litt lite variert, og den mangler etter min smak ørlite trøkk. Låtene? Vel, de er litt der de også, men de gjør alt rett, det bare føles for meg som om det flyter litt på det jevne, at det ikke når klimakset jeg elsker i slik musikk. 

En skive og et band som er behagelig å følge, som fungerer best som et soundtrack for en rolig kveld heller enn noe man friker ut til. Er du der våger jeg å påstå at denne radiovennlige skiva bør kunne falle i smak. Og ikke stikk unna denne grungegnisten jeg var innom, også på Homebound pt 1 kom det fram at det er likheter mellom Tiebreaker og Soundgarden/Pearl Jam, ubevisst eller ei. 

Albumet ga meg ikke voldsomt mye, det er et ok slipp, og jeg betviler ikke at de er rå live, men her hos meg manglet de litt hull i buksa, litt tenner. Men, det hjelper alltid å ha en toppløs kvinne på coveret :)

6/10

Tracklist:

  1. Early Morning Love Affair
  2. Nicotine
  3. Homebound pt 1
  4. The Getaway
  5. Where Can Love Go Wrong
  6. El Macho Supreme
  7. Trembling Son
  8. Homebound pt 2
  9. Walk Away