Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Thornsbreed "GTRD"

av rune stordahl

A4073326647 10Selskap: Art of Propaganda

Release: 29.06.2015

Blackened Death Metal med en liten kvast Deathspell Omega oppi gryta.

Thornesbreed har ikke vært særlig aktive på platefronten siden de ble grunnlagt i 1997 og årets skive er deres første på tolv år. Om de har brukt alle de årene på å lage denne skiva sier historien ingenting om, men faktum er at bandet på GTRD har et godt grep om det kompositoriske. Låtene varer i gjennomsnitt rett under åtte minutter, men virker likevel til å være skjært rene for overflødigheter. Det vil jeg si er godt gjort med tanke på sjangeren de virker i.

Låtene er altså omfangsrike, men besitter et stringent uttrykk. Alt virker nøye gjennomtenkt og de slumper aldri bare fra det ene partiet til det andre. Idérikdommen er stor, variasjonen like så, men bandet håndterer alle disse vekslingene på en uanstrengt og naturlig måte. Her er det lite som er overlatt til tilfeldighetene med andre ord.

De startet visstnok som en rendyrket Death Metal-band, men har i løpet av de tolv årene dreiet mer i retning av Black Metal. Det gir god mening når man hører skiva. Her får man både det mørke og stemningsfulle, og det voldsomme og krigerske i skjønn forening. Vokalen understreker også denne sjangermiksen ved å inkorporere aggressiv fresing og mektig growling.

Totalinntrykket av skiva er meget bra og det kan godt være at jeg burde hevet på det lille ekstra halve poenget, for Thornesbreed er absolutt blant årets årets beste oppdagelser.

Thornsbreed@Facebook

7,5/10

Tracklist:

  1. Death, Lucid Death
  2. Not a Second from Oceans to Frozen Wastelands
  3. Abendwerk
  4. A Marrow's Void
  5. Perpetual Stigmata
  6. Horns ov Gaia
  7. Dividua Anima Pt. I
  8. Towards the Liquid Paltry Grounds