Synthetic Gentlemen "the Oncoming Storm"

av yngve

Selskap: Major Label

Release: 25.07.17

Tønsbergenserne er ute med et flott rockealbum.

Dette smaker låtsnekkeri fra øverste hylle, for bandet vet å spikre med polerte spikre, og bruker i hovedsak planker som er glatthøvlede. Rocken har referanser til Muse, som er ett av flere de selv bruker for å å peke mot en forklaring. I tillegg til Muse nevner de U2, Foo Fighters, Periphery, og Arctic Monkeys, hvor jeg ikke helt har spisskompetanse på alt, men store refrenger, stadionrock og flere kvasse potensielle hitlåter er her. Foo Fighters og U2 er forresten band jeg ikke hører på i det hele tatt, er det noen linker der må dere selv grave litt :).

Synthetic Gentlemen@Facebook

Hvorfor de ikke valgte åpningslåten i å representere i videoavdelingen vet jeg ikke, Kick som ble plukket ut er ikke blant de sterkeste synes jeg. Sjekk Kick helt nede, tittelkuttet her:

the Oncoming Storm er fenomenal i å slå deg i svime med knallbra refreng, oppfølgeren holder et litt høyere energinivå, men er fortsatt ikke hard nok til at jeg lurer de inn på metalsiden. Men det er en del her som oser hardrock, og som gjerne kunne ha vært spunnet av en del av 80-tallsheltene med litt større hår enn meg.

Eternity er en vakker greie, som en Leprous-låt uten de odde greiene, Diva en annen rolig greie som vokser og åpenbarer seg som en kanonsang. De behersker disse følelsesladde låtene veldig bra og det uten å bli cheesy - og man merker at det er litt hardrockballader i fortiden til disse gøtta. Diva har en liten dæsj Zeppelin i seg.

Produksjonen er veldig bra, den er ikke så stor og kraftig som mange velger seg, men den er kløktig skrudd og lar låtene framstå som litt snillere enn de kunne ha vært om bandet hadde gått for en røffere vri. Men det oser da godt til tider allikevel :).

Avslutningen med All Over Now er tett opp til optimal, en mektig og episk rocker som bygger seg opp til et klimaks og en rolig og nydelig slutt.

Denne skiva skal du ikke være redd for å prøve deg på, det er flere låter her som bør tiltale dere som liker bra hardrock og som setter pris på gode og fengende rock. Hardrock.

Karakteren er sterk, det ble ikke en åtter samlet, men enkelte spor er der og kanskje litt til.

7,5/10

Tracklist:

 1. the Oncoming Storm
 2. Burning Sky
 3. Dead Horizon
 4. Mist
 5. Eternity
 6. Move In The Moment
 7. Dark n' Sexy
 8. Diva
 9. Kick
 10. Watch It Explode
 11. All Over Now

Dby24zb Waae9dy B