Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Steel Raiser "Unstoppable"

av arni sørlie

Steel Raiser UnstoppableSelskap: Iron Shield Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 26.06.15

Coverart, bandnavn, og det faktum at det er et italiensk band gjorde meg faktisk ganske fordomsfull. Men, av og til tar man feil, og dette var en av gangene!

Steel Raiser@Facebook

I en sjanger der det etter hvert er ca. 100 på dusinet, heavy-/speed-/power-sjangeren, der greier faktisk Steel Raiser å skille seg ut kvalitativt med Unstoppable. Det er nok ikke så originalt, eller en utgivelse som kan måle seg med eliten av dagens store innen sjangeren hvis man skal måle publikumsmasse, meeen, det Steel Raiser greier er å gi oss en solid innføring i hvor rå og tøff sjangeren var før den ble utvannet med det litt poppete sukkersøte preget mange band fletter inn.

Vokalist Alfonso har ikke skole-ren og fin stemme, men han har identitet. Ikke ulikt Berhard fra Axxis, og Kai Hansen fra Gamma Ray, trenger man ikke så veldig mye lytting før stemmen er gjenkjennelig. Nå er kanskje ikke disse bandene de verste å nevne som sammenligning generelt, for speed-/powerfaktene på Unstoppable er litt i gaten til Gamma Ray fra midt 90-tall, og flere ganger fikk jeg litt vibber til Axxis sin vokal når gjennomhøringene rullet.

Når de senker tempoet til mer streite heavy metal-takter, da får jeg følelsen av at de har hørt sin Judas Priest og eldre Manowar. Fint fordelt er det også, så man blir ikke mettet av ultrakjappe doble duser, eller kjeder seg i mid tempo heavy landskapene. Selv syns jeg sang nummer tre, den kjappe Fast As Light, var kanon, så er det friskt med litt neonklassisk i gitarløpene på tittelsporet, og The Last Tears var vakker med gjestevokal og litt mer melodiøse, litt melankolske undertoner. Men siste ut, Scent Of Madness….yeahhhh så kjekk den var. Michael Kiske kunne lett sunget denne klassiske heavy metaleren, men den litt mer harske stemmen til Alfonso er kanskje det som ga den nerven jeg falt for? 

Synth-teppet som ligger og flørter med hørselskanalen i slutten av sangen utgjør en perfekt outro. Gi Unstoppable en sjangse folkens, for de fortjener å få en fot ut av jungelen av band de fighter mot.

8/10

Tracklist:

  1. Inexorable
  2. Decapitator
  3. Fast as the light
  4. Scent of madness
  5. Dreaming of you
  6. Thousand blades
  7. Unstoppable
  8. Mole breaker
  9. The last tears
  10. Scent of madness ('bonus' version)