Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Steel Prophet "Into/Continuum"

av arni sørlie

Into The Void Continnum 28177536 FrntlFull tittel: "Into The Void" (cd) + "Continuum" (ep)

Selskap: Pure Steel Records

Release: 26.09.14

Steel Prophet@Facebook

Ok, la oss begynne med et par ting du som leser kan ha nytte av før du eventuelt bruker synet videre på denne anmeldelsen. Hvis du ikke tåler en god dose kastratvokal, og har problemer med heavyen som hører til i en epoke som gikk sin høye gang for 20++ år siden, da gir du balla beng i å lese videre. 

Skulle du ikke være så kjent med den eldre metallen foruten de store fra epoken, og lurer på hva kastratvokal og US-metal er, da henger du med videre!

Reutgivelser fra 1997, av et band som har ca. 15 slipp på sin cv, er hva vi skal prøve å formidle her denne gang. Både cd og ep kom i samme pakke, og heldigvis, for det holder å beskrive dette en gang for å dekke innhold på begge. Det er litt mye å fordøye med total spilletid på nesten 1,5 time, men etter hvert kom man nå gjennom noen høringer, og innholdet kan beskrives som følgende:

Kjenner du til eldre Iron Maiden, vært innom Tokyo Blade, kanskje latt øret få litt av balladene Judas Priest leverte på 70-tallet? Hvis dette virker kjent, da har man grunnmuren til Steel Prophets reutgivelser. Tar man det, og krydrer med litt tempo, litt mer metal i lydbildet, trimmer trommer, og ikke minst kastratsynger over en lav sko, da er man nok nærme mål av en generell beskrivelse. Man har melodi, refrenger, metal som nærmer seg thrash, kule gitarlicks, masse attityde, og ikke minst masse gode vibber fra en gyllen tid i metallens historie.

Retropower som jeg syns fortjener litt gjenhør, kos dere!!

7,5/10

Tracklist:

Continuum:

  1. Death 
  2. Unconscious Man (Walks Erect) 
  3. Life 
  4. Environmental Revolt 
  5. Sungazer

Into The Void:

  1. The Revenant 
  2. Death of Innocence 
  3. Trapped in the Trip 
  4. Your Failure inscribed in Stone 
  5. Passage of Time (Amber Leaves) 
  6. Of the Dream 
  7.  Ides of March-Purgatory 
  8. What's behind the veils 
  9. Idols 
  10. Hate²