Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Slaamaskinen er klar til høsten

av yngve

Slaamaskin 23

Siste singel før plateslipp fra bandet.

Krenkeveldet er skivas åpningsspor, og som bandet sier: "....noen vil nok si at låten er dagsaktuell - andre vil nok si at den bærer preg av thrasha hardcore fra gamleskolen. Slaamaskin hamrer uansett løs på det krenkeveldet vi plutselig har funnet at vi lever i og som barn av sarkasmens og ironiens tidsalder kan vi ikke la dette gå forbi i stillhet."

Lyrikkvideoen står Sven Nydal@Nydal Film for.

***

Nyhet fra 17.07.23:

Slaamaskin 23 Album

Bandet slipper albumet 'Trollveggen' i høst.

Slaamaskin@Facebook

Selskapet bak er A Production. datoen er satt til 14. september. Formater er digitalt og lp. Les mer og hør smakebiter i eldre nyheter under her.

Lineup:

  • Rolf Oldeide vokal
  • Jostein Henanger trommer
  • Arvid Grov bass
  • Kåre Helleve gitar
  • Jan-Helge Bergesen gitar

Tracklist:

Side A:

  1. Krenkeveldet 
  2. Daarekiste 
  3. Treskeverk 
  4. Vidundergang 
  5. Fossekall 

Side B:

  1. Dommedag 
  2. Vaaghals 
  3. Lynvingen
  4. Du 
  5. Forfall 

***

Nyhet fra 19.06.23:

Slaamaskin 23 Du

Maskinen raser på, tung og på morsmål.

"Låten er en av de desidert eldste låtene til Slaamaskin som har fått en ny vår etter å ha godgjort seg nederst i skuffen. Låten drar en god del på NYHC-arven i litt samme leia som Farout Fishing gjorde i sin tid. Det dreier seg om tonnevis av tyngde, mange temposkifter og allsang-vennlige og messende refreng.

DETTE er en låt for metal sommeren!

Teksten kan på mange måter sees på som en hyllest til den viktige jobben som nasjonens tastaturkrigere gjør for hjemmesitterfronten og for samfunnets utvikling generelt. (sarkasmealarm!)"

***

Nyhet fra 01.06.23:

Slaamaskin 23

Ny låt fra kraftorkesteret fra Bergen.

Det er noen dager siden denne låten ble sluppet, men sånn er livet dessverre i blant :). 

Skittensakral ballerock med solide kantspark av pønk og metall. Kraftorkester fra Bergen.

Låten Fossekall er den andre digitale singelen "...knyttet til den kommende full-lengderen Trollveggen! Siden låten omhandler nasjonalromantikk og kapitalisme, er det jo selvsagt at låten slippes i selveste nasjonalromantikk måneden mai."

Det er også duket for releaseparty i Bergen i høst, i september, sammen med Glasgow Kiss.

Arrangementet@Facebook

***

Nyhet fra 16.02.23:

Slaamaskin Sven Nydal

Bilde, fotograf: Sven Nydal

Heavymetal.no kjører førpremiere av bandets nye lyrikkvideo.

I dag har vi altså førpremiere, som bandet forklarer: "...med tidlig lansering på Norges heavy metal-bastion Heavymetal.no!", og i morgen er denne offisielt ute. Låten 'Forfall' er hentet fra det kommende albumet 'Trollveggen'.

"Videoen er en stop-motion sak som er laget fra grunnen av bandet selv. Til innspillingen så gikk det med ca en kvadratmeter platestål, 5 dl saltsyre og unødvendig mye tid. Låten er 3 minutter og 4 sekunder med høy energi og bråsur innstilling.

Om du ikke kjenner til Slaamaskin, er forklaringen slik, bandets egne ord: "Skittensakral ballerock med solide kantspark av pønk og metall" og "Kraftorkester fra Bergen."

Om skiva som kommer: "Trollveggen er Slaamaskin sin tredje utgivelse, og den er godt over tiden! Dette er en plate vi har brygget på siden 2019 og hatt flere feilslåtte starter på, men plutselig når koronaen lettet så løsnet det.

Dette er 10 låter med glad-misantropiske betraktninger over verdens tilstand, sett fra perspektivet til fem senåringer bosatt i Bergen.

Sjangermessig heller denne skiva nok mye lenger mot en mer thrashy følelse, der 2016 (anmeldelse HER )var ganske pønka og M (anmeldelse HER ) var mer rocka."

"Innspillingen er ført i spakene av Dag Erik Nygård ved Bergen Lydstudio, og lydfestet i lokalene til Bergen Lydstudio og Tune Park studio."

Det blir strømmeplattformer og lp som gjelder. Følg med for detaljer. Utgivelsen dukker opp på same label som de forrige, på bandets eget A Production. 

Slaamaskin Forfall 23