Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Sect Pig "Self Reversed"

av rune stordahl

Sect Pig Swine DenouncedSelskap: Nuclear War Now!

Release: 01.05.2015

Det mest positive jeg har å si om denne EP-en er at den gestalter et visst potensial, men det radbrekkes fullstendig av noen elementer som ikke lar seg ignorere.

Først og fremst vrælevokalen som er nedsauset i effekter. Noen syns sikkert det er fett, og med en bedre miksejobb kunne den hatt noe for seg, men nå blir den så tilgjort ekstrem at det nærmer seg det parodiske. Men det som spenner bein under hele utgivelsen er plingplong-bolkene med samplet snakking. Det er fullstendig uinteressant å høre disse monologene mer enn et par ganger og dessverre utgjør de ganske mange av de drøye atten minuttene hele kalaset varer. Omtrent som dette er de ulike bolkene med musikk og snakking fordelt: 20 sekund sampling – 42 sekund musikk – 2 minutt samplet snakking – tre minutt med musikk – seks minutt med samplet dialog – syv minutt med musikk – finito.

Sjangeren bandet opererer i er simplistisk Black Metal med et noe kaospreget sound. Riffene er helt ok på en middelmådig måte. De er av den typen det tar cirka tredve sekund å lage og som man omtrent kan spy ut fjorten på dusinet av, rett og slett fordi man lar være å bruke sin kritiske sans. Trommingen halter innimellom, men det jo sånn det skal være innenfor denne sjangerestetikken, så det blir vel egentlig feil å trekke noe særlig for det.

Summa summarum en tilnærmet unødvendig utgivelse som det ikke er verdt å kaste bort tid på.

2.5/10

Tracklist:

1. Self Reversed // Swine Denounced // F.O.W.M. // 7.2 billion Dead