Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Rockløftet (Stavanger 15.10.16)

av yngve

Jeg fikk stukket til meg et klipp hvor skuespiller Kristoffer Joner deltar. Takk til Svein Harald Kleppe for tips.

"Kristoffer Joner spiller vinneren av Junkyprisen i Rockeløftet sin promovideo til Fjordhagen. Rockeløftet arrangeres på Folken den 15. oktober."

HER er link til auksjoner av diverse hvor all inntekt går til Fjordhagen, les under her.

Billetter til Rockeløftet kjøper du HER .

***

Nyhet fra 14. juni:

Det er trommeslager i Sea Of Dream, Svein Harald, som tipser Heavymetal.no.

Sea Of Dreams slapp et par progressiv metalutgivelser for mange år siden, hvor andreskiva, 'Land Of Flames', fortsatt står i hylla her hjemme. Det er debuten fra 1996, 'Dawn Of Time', som er i fokus i oktober. 

13445969 10153505553812385 2103388065 O

Nå er det altså reunion på gang, og på Folken i oktober er det klart for å sjekke hva de husker av gamle kunster :). Rammene er kjempefete, dette er et arrangement som støtter Fjordhagen, et foretak som hjelper mennesker som sliter rus. Begge tomlene i lufta fra Heavymetal.no!!! Les mer i pressemelding om Fjordhagen mot slutten av artikkelen.

***

Lineupen som stiller på Rockeløftet er ikke komplett, men så langt ser det slik ut: 

The Quireboys: "Bandet som på 80-/90-tallet fylte store arena og stadioner kommer til Folken. Bandet største hits, 7 O`clock og Hey You spilles garanter denne kvelden. Bandet, med Spike i spissen, leverer alltid varene, og de gleder seg til å spille i Stavanger igjen."

Sea Of Dreams: "Vi er også stolte over at Sea Of Dreams tar reunion på Rockeløftet. Plata Dawn Of Time ble sluppet for 20 år siden og solgte i flere tusen eksemplarer over hele verden. Bandet høstet glimrende kritikker. Nå er de  tilbake og skal spille store deler av Dawn of Time Folken. Med på vokal er Jan Thore Grefstad fra Saint Deamon. Jan Thore er også kjent fra The Voice hvor han møtte Nils Rue fra Pagans Mind og gikk seirende ut av duellen. Jan Thore har også vert med i Norske Talenter. Dette blir en etterlengtet kveld for progelskere i regionen!"

paDIOna - en hyllest til Ronnie James Dio: "paDIOna hyller en av verdens aller beste vokalister, Ronnie James Dio. Bandet spiller låter fra hele hans karriere, og dere kan vente dere musikk av Rainbow, Black Sabbath og selvsagt Dio. paDIOna har i mange år spilt over hele landet, samt besøk Danmark, Skottland og Los Angeles. Her blir det både Heaven And Hell og Holy Diver!!"

Flere band bookes og slippes fortløpende.

Pressemelding om Fjordhagen:

"Fjordhagen er et behandlingssted for unge og voksne rusmisbrukere. En privat organisasjon som har et av Norges beste resultat med å få sine elever rusfrie. Men; de har ingen statlig og/ eller kommunal støtte. De har et litt alternativt tilbud på ett småbruk i Vervik (Tau) blant Ryfylkes vakreste natur. Med en blanding av Vikinginspirasjon, hverdagsmagi og terapi tar elevene del i sin egen hverdag, med matlaging og vedlikehold på gården. De får en spesiell kontakt med naturen og det som er ekte og ærlig. For mange, en ny måte å møte livet, se og oppleve seg selv på.

At dette i virkeligheten viser seg å være mer komplisert virker ulogisk og trist.

Fjordhagen møter sine elever på en ærlig og oppriktige måte for å hjelpe rusmisbrukere, hvor målet er varig totalavhold fra alle rusmidler. Elevene følger 12-trinnsmodellen. En behandlingsmodell som oppsto på 30-tallet og praktiseres over hele verden. Filosofien er enkel; en rusavhengig hjelper en annen for selv å holde seg rusfri. I tillegg til modellens selvhjelpsgrupper (AA/NA), deltar elevene i gruppe- og individuell terapi gjennom hele prosessen

Det skal etter hva erfaring tilsier være vanskelig å få plass til behandling, men er det nå det? Jo, kanskje i regi av kommunale tilbud, men hva med de private aktørene som har ledig kapasitet, men som ikke får støtte fra kommune og stat for å ta imot trengende rusavhengige og -misbrukere som sårt ønsker og trenger hjelp. Vi ønsker å skape litt oppmerksomhet på dette, både lokalt og forhåpentligvis utover.

Med Rockeløftet håper vi at sammen med Quireboys og noen lokale innslag kan gi oss en kveld med oppmerksomhet og støtte på flere ulike vis, bland annet auksjon av flotte gaver.

I utgangspunktet så var tanken at dette kun skulle være et økonomisk bidrag til Fjordhagen, slik at vi kunne gi dem et løft og en mulighet til å hjelpe flere. MEN det å gi Fjordhagen et slik bidrag hjelper kun kortsiktig. Derfor ønsker vi i tillegg å skape oppmerksomhet og fokus på denne problemstillingen, noe som er like viktig, langsiktig og samtidig også kan gagne andre private behandlings steder og brukere i resten av landet.

Her trenger vi litt hjelp fra media. Vi trenger fokus på dette for å få satt dette på agendaen til Norges mange langstrakte kommuner og regjering.

Det å gi et løfte om Håp, det å gi oppmerksomhet på: 

  • Muligheter 
  • Politikk 
  • Økonomi 
  • En fremtid 

Vi ønsker å bli lagt merke til, bli sett og å sette fokus på et problem, som har muligheter, men dessverre er det slik at både regjering og folk flest helst ikke vil høre snakk om det. Det er tabu selv om mange kjenner noen som er i en slik situasjon. Rus har så mange flere ansikter enn narkotika og alkohol.

Hvorfor må det være slik? Mange personer i Norge har behov for hjelp, steder som Fjordhagen har ledig kapasitet, og de har stadig inne person gratis. Som de selv sier vi kan ikke la folk dø!"