Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Pyramaze "Disciples Of The Sun"

av yngve

20789 10153197580313919 8144588710982583396 NSelskap: Inner Wound

Release: 22.05.15

Dette er et power metal-band med hakket mer krefter enn de fleste.

Med den velkjente produsenten Jacob Hansen på gitar og med Iced Earth's Barlow som tidligere vokalist, har bandet et par solide knagger og salgspoenger å fronte. På denne skiva er det Terje Harøy (Jepp, slektskap til Divided Multitude-Harøy :))som tar seg av vokalen, noe han gjør glimrende. Kanskje ikke verdens mest spennende vokalist, men han leverer svært høy kvalitet.

Pyramaze@Facebook

Det jeg likte best med Pyramaze er at de hadde litt mer baller enn mange andre i samme stil, de har en tyngde og litt hardere kanter - og det er det jammen ikke feil å ha i denne sjangeren. Det kan fort blir for snilt og pusete, mener jeg, men her sparker det, om ikke veldig hardt, godt nok til at skiva faller i smak.

Produksjonen er habil den, veldig kledelig og med et fett fokus på soloer og trommer. Hovedgrunnen til at jeg likte store deler av trommingen, var at hr. Sørensen er litt annerledes i angrepsvinkelen enn mange av sine kolleger, men også lydbildet framhever litt og sikrer an røffere edge.

En miks av Circus Maximus, Symphony X og en dæsj Star One kanskje? Det er svært skummelt å trekke inn Arjen i noe som helst, for man får automatisk forventninger from beyond, men enkelte riff og løsninger snes jeg kan minne om nederlendere. Men vokalen er ikke så sprek her, der har de litt å jobbe med i denne avdelingen. Vel er stemmen til Terje bra, men jeg hadde gjerne hørt ham krangle litt mer og forlange litt mer, litt mer autoritær.

Et bra band, en bra utgivelse og et band som for min del skiller seg positivt ut i denne delen av musikkscenen.

7/10

Tracklist:

  1. We Are The Ocean
  2. The Battle Of Paridas
  3. Disciples Of The Sun
  4. Back For More
  5. Genetic Process
  6. Fearless 
  7. Perfectly Imperfect
  8. Unveil
  9. Hope Springs Eternal
  10. Exposure
  11. When Black Turns To White
  12. Photograph