Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Prowler "Stallions Of Steel"

av yngve

490160Selskap: Pure Steel Records

Release: 27.0215

Tyskerne i Prowler legger seg opp mot nwobhm.

Jeg er ikke så stor fan av nye band som går retro, men det dukker da stadig opp utgivelser som får meg ut av balanse. Prowler er ikke ett av disse, til det er de for streite. De sier sel at det handler mer om tradisjon enn innovasjon, og det stemmer bra. 

Det at de flørter såpass sterkt med nwobhm gjorde meg naturligvis interessert, jeg er jo stor fan av sjangeren. Men jeg skjønner egentlig ikke at yngre band med mulighet til å slå i bordet med en bra produksjon velger å kopiere de gamle. Leser man intervjuer med band fra den gang, var jo grunnen til at det låt litt tynt ofte at det var de fasilitetene og mulighetene de hadde, de gjorde så godt de kunne med de ressursene de hadde til rådighet. Men, slik er det i metalscenen, mange velger å se seg tilbake og kopiere uttrykk, og lyd. Jeg sier ikke at Stallions Of Steel låter rompe, men jeg hører at de (nok) har prøvd å finne en produksjon som flasher gamle dager. Egentlig er det ett fett, men det slår meg allikevel som litt pussig. 

Prowler@Facebook

Låtene er ikke minnevedige, de trasker avgårde i all sin tradisjon, vokalen, som vi får vite er ren og melodisk (som stemmer) er litt uengasjerende. Slik synes jeg det hele kan summeres; litt uengasjerende,. Ikke sterke nok låter. Faktisk var fireren ganske så nær. Lytter du på åpningssporet under her, er det en treer i min bok, så vet du at jeg egentlig synes dette var litt begredelig.

5/10

Tracklist:

  1. Motorcycle Of Love
  2. Freedom
  3. Mind And Might
  4. Stallions Of Steel
  5. Mexican Story 
  6. Out Of The Night
  7. Paranoia
  8. Prowler
  9. A Maiden's Funeral