Poltergeist "Back To Hunt"

av arni sørlie

13891815 429142070589516 2744496184513182644 NSelskap: Pure Steel Records

Release: 21.10.16

Reunion fra Sveits, og det er thrash, thrashere, thrashest for alle penga!

Poltergeist er ute med sitt fjerde slipp, men de har holdt på siden 1987, og siste slippet var i 1993, Nothing Lasts Forever. Ja, forever varte det tydeligvis ikke akkurat da, men nå er de altså tilbake, og Back To Haunt er i spilleren.

Det florerer med band som spiller thrashmetal, og det er ikke alltid lett å skille hvem, hva hvor. Ihvertfall ikke når det kommer til band som spiller gamleskolen-thrashen. Poltergeist er ett av de bandene, men de skal likevel få noen plusser av meg, for det er noe med dem som får ørene mine til å smile. Hadde dette vært for 30 år siden, da hadde jeg nok hatt ryggmerke av Poltergeist. Og det er kanskje der det ligger, i de mentale og musikalske minnene? 

Poltergeist@Facebook

Back To The Haunt har i grunnen alt man vil ha i thrashen…..plenty med fete riff, pådriv, og masse tøffe fist in the air-temaer. Det er ikke noe originalt i det man får, men det har som sagt de rette ingrediensene, og det er lite å utsette på låtbyggingen og helheten. Det som gjør det litt ekstra kjekt, det er at vokalist Andrè Grieder synger så klart at man ikke trenger å bruke nevneverdig konsentrasjon på hva som blir sunget. Og best av alt, det er synges veldig bra. Perfekt for sjangeren, og hvis man skal ha noe å sammenligne med, så er kanskje Anthrax en pekepinn. Artillery kan vel også nevnes, ihvertfall på det instrumentale.

Tidløs thrash er kanskje rette beskrivelsen, og med fet sound, og veldreid produksjon, da har de vel livets rett? Aberet er om det faller litt mellom blant virrvarret av band i sjangeren, men jeg holder en knapp på at vokalen kan være en liten flytevest?

7,5/10

Tracklist:

 1. Back To Haunt
 2. Gone And Forgotten
 3. Patterns In The Sky
 4. And So It Has Begun
 5. When The Ships Arrive
 6. The Pillars Of Creation
 7. Faith Is Gone
 8. Flee From Today
 9. Shell Beach
 10. Beyond The Realms Of Time
 11. A Distant Knowledge (Bonus)