Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Paradise Lost "The Plague Within"

av yngve

Paradise Lost   The Plague WithinSelskap: Century Media

Release: 01.06.15

Dette bandet har jeg et elsk/hat-forhold til.

Det jeg liker godt, er de tidlige skivene, Gothic og oppfølgeren. Etter det, når verden fikk øynene opp for bandet, og de ble større, falt jeg litt av og fant greia de drev på med kjedelig. Så kom Faith Divides Us – Death Unites Us i 09, jeg fikk atter en gang foten for engelskmennene, og har egentlig følt at de har funnet seg en mer enn godkjent plass i metalscenen. De skaper noe bra igjen, de har befestet sin posisjon igjen, ihvertfall for min del.

Soundet er tungt, smerte, håpløst, det gjennomsyrer hele skiva. De er litt mer depressiv enn de var i perioden jeg falt av, nå låter de kanskje hakket mer genuint dom. Og spørsmålet om dette er doom får andre ta seg av, jeg er av og til uenig i om jeg skal kalle dette doom. Gotisk doom kanskje, eller svarterock.

Paradise Lost@Facebook

Vel, uansett har Paradise Lost livets rett, de oser av selvtillit og har med The Plague Within satt sammen et knipe låter som bør tilfredsstille fansen, og andre.

Jeg tror ikke jeg kommer tilbake til denne veldig ofte etter at anmeldelsen er unnagjort, litt fordi jeg kun har filene liggende, men også fordi slik musikk ikke gir meg like mye som før. Mye har skjedd, og selv om skiva her er fet, har en del band utviklet seg innen sjangeren og gjort litt av det Paradise Lost har overflødig. Its your call.

En av de bedre her var Sacrifice The Flame, utrolig fet og tung, trist og melodisk.

7,5/10

Tracklist:

  1. No Hope In Sight
  2. Terminal
  3. An Eternity Of Lies 
  4. Punishment Through Time 
  5. Beneath Broken Earth 
  6. Sacrifice The Flame 
  7. Victim Of The Past 
  8. Flesh From Bone 
  9. Cry Out 
  10. Return To The Sun