Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Orkan "Livlaus"

10989186 988442064523747 1208217634437026532 NSelskap: Dark Essence Records

Release: 11.09.15

Orkan@Facebook

Vestlendingene i Orkan, med medlemmer fra blant annet Taake og Byfrost, er aktuelle med nytt album. 

Livlaus, som er oppfølgeren til bandets selvutgitte debut, Crimson Canvas (2012),  har vært ute i noen dager nå, og er utgitt på norske Dark Essence Records.

Jeg likte den thrasha black metallen som gutta kjørte på debuten, så jeg hadde litt høye forventninger til denne. Etter første gjennomhøring levde nok ikke dette helt opp til forventningene, men det skal sies at skiva har vokst mye etter utallige runder i spilleren. Det har vært litt stilendringer her siden forrige gang, og gutta kjører mer reinspikka black metal denne gangen og har lagt thrashen litt til side. Man kan fortsatt spore hint av thrash her og der, men det er black metallen som har hovedfokus på Livlaus.

Livlaus åpner med en kort instrumental intro, før det hele bærer i vei med old-school svartmetall. Det er ganske så trivelige saker dette, når man har lært skiva litt å kjenne. Som tidligere nevnt trengte den noen runder før den satt skikkelig, men du verden så kult dette egentlig er når man først har gitt den noen sjanser. Det er mørkt, skittent og nekro, akkurat slik som black metal skal låte. Gutta har virkelig klart å komme opp med en god plate her, som ikke låter som alt annet som kommer ut i disse dager, Livlaus har blitt et friskt pust i norsk svartmetall. 

Det er et trygt kjøp dette, om du liker god velspilt black metal gjort på den gamle måten. Det er nok ingen innertier riktig enda, men de er på god vei, noe låter som Brende Bruer, Svart Metall og Livlaus del 2: Dødens Dal er solide bevis på.

8/10

Tracklist:

  1. Fanden på veggen
  2. Brende bruer, Svart metall
  3. Livlaus del 1: Evig
  4. Livlaus del 2: Dødens dal
  5. Livlaus del 3: Tusen sjeler
  6. Uforgjengeleg
  7. Skodde