Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

NettleCarrier "Black Coffin Rites"

av rune stordahl

Selskap: Aftermath Music Nettlecarrier Blackcoffinrites 1500

Release: 27.03.2015

Jeg kan nesten ikke huske sist gang jeg hørte, eller kjøpte, ei skive med relativt streit Black Metal av et norsk band. Og NettleCarrier var jeg på vei til å omtale som hørbart, men... etter tre-fire runder. Likevel var det et eller annet ved skiva som gjorde at den fikk en ekstra runde her og en ekstra runde der, og vips! så må den ha blitt spilt en atten, nitten, tyve ganger iallfall, minst.

Som nevnt dreiver det seg om Black Metal. Standard bandbesetning. Ingenting dilldall, nada fjas, ikke noe subsjangerbåssetting, null eksperimentering. No mosh, no fun, no core osv... Du skjønner tegninga regner jeg med.

Til å være en trio syns jeg de har et fyldig sound, og til å være Black Metal har de god lyd/produksjon. I den betydning at hele frekvensspekteret er representert og at instrumentene har hver sin plass i miksen. Inntrykket mitt av gitarriffene er at de ofte ligger i mellomtone-spekteret, og innimellom har jeg tatt meg i å tenke at det hadde borget for en barskere og mer brutal attityd om de hadde spilt dem en oktav dypere.

De tre herrer Ciekals, Dirge Rep og Mannevond har ikke kreert et album som jeg blir fullstendig blåst overende av, og jeg kjenner heller ikke behovet for å overøse dem med fyndord og en endeløs rekke av adjektiver, men de har en vitalitet og brodd ved seg som er verdt å bemerke. 

Materialet er egentlig ganske melodiøst, men presenteres med en heftig intensitet som gjør skiva til en rå og energisk opplevelse. Vel verdt å få med seg.

NettleCarrier@Facebook

7.5/10

Tracklist:

  1. Bloodmoon
  2. Uten Gud
  3. The Bones and Flesh of Hanged Men
  4. Smoke, Poison and Will
  5. Commanding Spirit
  6. The Dawn Grew Pale with Our Poisons
  7. Noctem Aeternum