Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Naumachia "Machine of Creation"

av rune stordahl

A4133355925 16Selskap: Via Nocturna

Release: 30.05.2015

Presseskrivet lover Black/Death Metal, men det er en sannhet med modifikasjoner.

For polske Naumachia er veldig mye mer enn bare Death Metal, selv om de har et solid fundament i (noen av) sjangerens konvensjoner. Det letteste er kanskje å namedroppe Gojira for å gi deg en pekepinn på hvilken type Metal de i så fall fremfører. Det er moderne, med en gjennomgående industriell vibb og et tungt groove hele veien. Og det uten at de henfaller til de typiske sjangerklisjeene artister innenfor Groove/Industrial Metal ofte disker opp med. Det er kanskje her det er lettest å høre at bandet har bakgrunn fra dødsriket, for byggesteinene deres er ballefete riff, brutal tromming og en grom dødsrøst som ikke gir noe gratis. Altså har de et meget godt utgangspunkt for å implementere disse andre impulsene i riktig størrelsesforhold.

De bikker dog over hist og her i mer rendyrket industri og elektronikk, og noen partier har sågar ren sang, og andre igjen gir et akustisk pustehull fra deres mørke og kompakte sound. Uten at det gjør noen ting, for igjen; disse partiene flettes inn i deres solide rammeverk og fungerer som sømløse avbrekk som revitaliserer ørene før det braker løs igjen.

Naumachia@Facebook

Machine of Creation er ei skive som kom positivt overraskende på meg og som har fått langt mer lyttetid enn jeg hadde regnet med. Jeg vil nok først og fremst anbefale den til de som foretrekker Extreme Metal med heftig produksjon, for i mine ører lar ikke skiva seg båssette med noen av de ulike DM-scenene rundt forbi i verden. Altså, skiva er brutal nok og sint så det holder, bare ikke forvent Death Metal (eller Black Metal).

7/10

Tracklist:

  1.  Aging Sun
  2.  Multiple Personality
  3.  Scorched Earth
  4.  Dawn Of Man
  5.  Primal Instinct
  6.  Terror Machine
  7.  Lost
  8.  Destroyers
  9.  Frag-men-ted
  10.  Amnesia