Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Nattsvermer "S/T"

av yngve

Nattsvermer 23Selskap: Private

Release: 22.09.23

En variert skive, med plusser og minuser.

Nattsvermer@Facebook

Jeg fant mye her som fungerte bra, men de kjører såpass mange stiler at ikke nødvendigvis alt falt like godt i smak. Variasjonen er dog krem, og det som var bra synes jeg fortjener mer enn bare en klapp på skulderen. Bandet forteller at de ønsker at skiva skal være en "...refleksjon av vår musikalske reise og individuelle vekst som musikere. Hvert spor er et eget kapittel som avslører en annen side av vår kollektive visjon", og der treffer albumet sin målsetting.

Stilen er moderne, men også med et bein plantet i god gammeldags stadionrock. Med litt groove og melodi. Og hvor band som (nyere) Metallica, kanskje litt numetal og mer alternative rock står som inspirasjon. Det er alt fra semiballader til groovemetal, og hvor vokalen fungerer bra til dette formålet. Stemmen vrir seg på plass til de forskjellige låtene, og lander godt. Et par steder er det litt å gå på, men man hører også at bandet som helhet kun trenger å finpusse litt, og kanskje samle trådene litt mer stilmessig. Man vet liksom ikke alltid helt om de vil bli et tungt rockeband eller dra på med tyngre gods.  Men slik bandet er nå, et norsk band med nok mer lokal tilhørighet, er Nattsvermer helt klart bra der de oppholder seg. Men fotnote på at det pr nå er et band med potensial mer enn at skiva får meg til å knele helt. Uansett kommer ofte prøvelsen på andreskiva, der man gjerne skal lage helt nye låter etter å ha gitt ut alt/mye man har samlet opp til debuten.

Jeg likte produksjonen, litt 90-talls thrashfeel på noen av gitarene :).

Jeg vil kalle de et tungt rockeband med metalliske kanter, og med en overtone fra nyere Metallica og grunge kanskje. Eller mulig mer 90-talls metal/ alternativ hardrock. Her kan bandet helt klart skjære tenner i fortvilelse, haha, men jeg skriver kun det som popper opp i huet. 

6/10

Tracklist:

  1. Skummring
  2. Devil’s Den
  3. Controlled
  4. Voice Inside
  5. Polaris
  6. Rash
  7. Lost In Life
  8. Mistress Of Defeat
  9. Bad Knee
  10. Breathe
  11. Nattsvermer