Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Møl "II"

av yngve

A1376477592 16Selskap: Private 

Release: 15.11.15

Danske Møl spiller shoegaze/metal.

En stemningsfull type musikk, shogaze, ofte med en vegg av gitarer som durer på med riff av en kul karakter. Det er blackinnstikk her, gitaren, deler av rytmikken og vokalen har tydelig inspirasjon fra svartmetallen, men musikken er allikevel ikke plassert der.

Lydbildet er litt merkelig, det er bra, men miksen favoriserer litt annerledes enn man kanskje er vant til. De har vektlagt gitarer, trommer, vokalen er plassert litt i bakevja, melodiene/soloene klemmer seg opp til overflaten. På en måte er det veldig innovativt, men et er også såpass innesluttet musikk, litt håpløs/lengtende, det kan være at de må finne sitt publikum spot on for å få uttelling. men det er veldig mye feel her, så synes du en blanding av Anathema, svart metal og en teskje melodisk rock høres spennende ut, er det en del å hente her.

Bandnavnet betyr møll på dansk, bare så dere vet det folkens, i Norge betyr det crap, drit, noe dårlig :).

Det øses og pøses, alltid med denne store, organiske håpløse bølgen av musikk, det høres ut som om de virkelig har det veldig vanskelig. Så, på en måte klarer de å formidle følelser med musikken sin.

Møl@Facebook

Dansk dynamitt er det ikke, men det er absolutt noe fans av denne formen for musikk bør sjekke ut. 

7/10

Tracklist:

  1. Kathexis
  2. Atacama
  3. Rush