Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Laibach til Oslo/Stavanger

av yngve

18740380 10154665140541239 4795028190611988422 NDisse to byene får besøk av kultbandet.

Oslo får besøk i november, den 10, link til arrangementet på Facebook er DENNE.

***

Tipset kom i utgangspunktet fra Folken, så Stavangerpromoteringen får spalteplassen i dag :). Datoen der er snart, 21. september.

 Arrangementet på Facebook

"I 37 år har det slovenske bandet Laibach engasjert, overrasket og provosert. De besøkte Folken sist i 2003 og er nå endelig tilbake i Stavanger forbindelse med Kapittelfestivalen."

Laibach@Facebook

"Laibach ble stiftet i Jugoslavia i Titos dødsår 1980, og fikk internasjonal og kommersiell suksess fra det tidlige 90-tallet. I 1984 var de med på å stifte kunstkollektivet Neue Slowenische Kunst (NSK). I hele sin historie har Laibach lånt motiver og uniformer fra totalitære regimer. Dette, sammen med en hardtslående kritikk av politisk status quo som går i alle retninger, har ført til at de har blitt møtt med anklager om både høyre- og venstreekstreme sympatier. Når de har blitt spurt om de er nazister, har et typisk svar vært, vi er like mye nazister som Hitler var maler.

Samtidig med at Laibachs visuelle profil er lånt fra det totalitære er deres musikalske stoff gjerne lånt fra vestlige musikk-klassikere, og de har blant annet gitt ut en nytolkning av Beatles’ Let It Be , og covret Queen, Europe, Rolling Stones og Andrew Lloyd Webber. I 2015 ble de som første vestlige band invitert til å spille to konserter i Pyongyang i Nord-Korea, i forbindelse med 70-årsjubileet for frigjøringen fra Japan etter 2. verdenskrig. Konserten, som kom i stand etter initiativ fra den norske kunstneren Morten Traavik, inneholdt blant annet låter fra musikalen Sound of Music.

Under Kapittel vises også den nye dokumentarfilmen om konserten i Nord-Korea, og Laibachs offisielle talsperson holder et foredrag om Laibachs historie og deres forhold til revolusjonshistorien i øst- og sentraleuropa.

Under konserten på Folken får vi blant annet høre materiale fra konserten i Pyongyang. Den avantgardistiske, industrielt inspirerte musikken blir akkompagnert av et omfattende visuelt sceneshow. Det er bare å glede seg til et gjensyn med kompromissløse Laibach."