Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Korpiklanii "Noita"

av yngve

Noita 32204482 FrntlSelskap: Nuclear Blast

Release: 01.05.15

Finnene er ute med nytt album, og her er det full fest.

Korpiklaani@Facebook

Jeg er absolutt ikke i den indre kretsen av fans av denne stilen, bare så vi har det klart. Finlands folkmetalscene er relativt godt på stell, og jeg snubler vel ikke så altfor hardt om jeg sier at denne gjengen her er blant sjangerens ledende? 

Lyden er der, de svingende ølkrusene formelig velter ut av høyttalerne, spillegleden, som er godt fanget på tapet, i seg selv bra gjort, alt er her - du som elsker slikt bør ha denne allerede eller bestille nå.

For meg? Mjanjotja...sorry, det blir for partymetal. Jeg liker jo grunnlaget de har, men når de blander inn denne svingsaken i musikken sin, som type Running Wild er kjent for, og når det i for stor grad går i det samme - da blir det rett og slett for feil for min del. Mulig dette går bedre hjem til dere som tar en øl, og spiller slikt på vorspiel? Jeg vet jo ikke om dette er musikk folk spiller mye utenom fester, eller hører på konserter når promillen går oppover, men jeg ser for meg at dette er metal som nok har sine begrensinger. 

Feil for meg, men samtidig et bra album.

Live i Oslo@John Dee 1. oktober, dagen etter er de på Inside i Bergen. Lørdag 3. oktober er de å finne på Trondheim Metalfest.

6/10

Tracklist:

  1. Viinamäen mies
  2. Pilli on pajusta tehty
  3. Lempo
  4. Sahti
  5. Luontoni
  6. Minä näin vedessä neidon 
  7. Jouni Jouni
  8. Kylästä keväinen kehto
  9. Ämmänhauta
  10. Sen verran minäkin noita
  11. Antaja